Lady Macbeth | TIFF

Lady Macbeth

01.11.2017 11:38

Lady Macbeth (2016)

Regia: William Oldroyd | Film nerecomandat adolescenților sub 16 ani

O poveste inspirată din nuvela lui Nikolai Leskov, „Lady Macbeth” i-a adus regizorului William Oldroyd premiul FIPRESCI la San Sebastian International Film Festival în 2016, ca să numim doar unul dintre multele premii și nominalizări obținute în ultimul an.

Plasată în Anglia rurală a secolului XIX, “Lady Macbeth” este povestea unei tinere de 17 ani, prizonieră într-o căsnicie din interes cu un bărbat mult mai în vârstă, care își descoperă propria forță prin provestea de dragoste pe care o trăiește cu unul din angajații moșiei.

O temă frecventă în literatură și cinematografie este transformată într-o dramă inteligentă, senzuală și puternică de către regizorul aflat la primul său lung metraj, ajutat și de excepționalul rol făcut de Florence Pugh, actrița din rolul principal.

În octombrie, “Lady Macbeth” a fost nominalizat de către Academia Europeană de Film pentru “European Discovery Award 2017”, premiile urmând a fi decernate luna viitoare.

Filmul este prezent în Cinemateca TIFF cu sprijinul British Council și va avea o a doua proiecție duminică, 5 noiembrie, 17.30.