Madonna Special: Truth or Dare & Strike a Pose | TIFF

Madonna Special: Truth or Dare & Strike a Pose

11.11.2016 12:26

 

Joi, 24 noiembrie, ora 20:00 - Cinema Victoria

Madonna: Truth or Dare (În pat cu Madonna) | Regia: Alek Keshishian, Marc Aldo Miceli
Gen: documentar | Producție: SUA, 1991 | Durata: 120'
 
Sexy, provocatoare, extrem de organizată și capabilă să muncească într-un ritm imposibil, Madonna șoca Biserica Catolică și revoluționa lumea showbiz-ului internațional în 1990, cu cel mai controversat turneu din cariera sa, Blond Ambition. Pentru că folosea iconografia catolică în ipostaze erotice, Vaticanul l-a decretat ca fiind „satanic”, în timp ce BBC îl consideră turneul care a inventat show-ul multimedia modern. Cum se vede însă celebrul turneu din culise și cum este Madonna în realitate?
 
Filmul a fost prezentat de starul pop în afara competiției la Cannes și a devenit unul dintre cel mai bine vândute documentare americane, cu încasări de peste 29 de milioane de dolari. În film apar și Al Pacino, Olivia Newton-John, Antonio Banderas, Kevin Costner sau Warren Beatty, iubitul Madonnei la acea vreme.
 
Strike a Pose | Regia: Ester Gould, Reijer Zwaan
Gen: documentar | Producție: Olanda, Belgia, 2016 | Durata: 85'
 
În 1990, șapte dansatori tineri, șase dintre ei homosexuali, care apar și în celebrul videoclip al piesei Vogue, i s-au alăturat Madonnei în cel mai controversat turneu al ei, Blond Ambition. 25 ani mai târziu, viețile lor arată cu totul altfel.  Unii s-au îndreptat către actorie, continuând să danseze. Alții s-au luptat cu HIV, cu drogurile sau cu lipsa unui adăpost. Și nu în ultimul rând, unii dintre ei au dat-o în judecată pe Madonna după lansarea documentarului Truth or Dare, din cauza scenelor considerate „scandaloase”, care i-au expus în fața lumii, devoalându-le orientarea sexuală. 
 
Lansat anul acesta la Festivalul de la Berlin, în secțiunea Panorama, documentarul Strike a Pose (care își ia titlul de la un vers al piesei Vogue) este o poveste emoționantă despre faimă și consecințele ei, despre frică și asumare.