Proiecție Gloria

12.12.2017 14:24

Joi, 7 decembrie, ora 19:30

Duminică, 10 decembrie, ora 17:30

Cinemateca TIFF îl readuce în atenția cinefililor clujeni pe Sebastian Lelio, unul dintre "suspecții de serviciu" de la fiecare ediție TIFF. Regizorul chilian este parte din TIFF încă dela filmul său de debut, din 2006, cu care a și câștigat "Trofeul Transilvania". 

"Gloria", unul dintre cele mai titrate filme ale sale, este povestea unei femei ajunsă la 58 de ani, divorțată și ai cărei copii s-au mutat toți de acasă, dar care nu e gata să își petreacă singură zilele și e mai determinată ca oricând să sfideze vârsta a III-a. 

Filmul a obținut premiul "Cine in Construcción" la Festivalul de Film de la San Sebastán, în 2012, și a fost distins, de asemenea, în cadrul celei de-a 63-a ediții a Festivalului de Film de la Berlin, cu Ursul de Argint pentru Cea mai bună actriță (Paulin Garcia), Premiul Juriului Ecumenic și al Guild of German Art House Cinemas la Berlin.

Privit dintr-un singur unghi, "Gloria" pare o poveste de dragoste reținută, o poveste despre ultimele bariere de rezistență în fața dezamăgirii și pierderii. Lelio reușește, însă, să îmbogășească această perspectivă cu o mulțime de detalii despre societatea din care eroina provine și făcând apel la un umor vibrant și sincer.