Proiecții speciale: One More Time with Feeling | Documentar despre Nick Cave | TIFF

Proiecții speciale: One More Time with Feeling | Documentar despre Nick Cave

11.11.2016 12:43

 

Joi, 1 decembrie - Duminică, 4 decembrie - Cinema Victoria

Extrem de emoționant, One More Time with Feeling a debutat ca un documentar despre cel de-al 16-lea album de studio al lui Nick Cave și The Bad Seeds, Skeleton Tree, dar a sfârșit prin a fi mai mult de atât – mărturia răvășitoare a unui artist care încearcă să-și găsească drumul într-una dintre cele mai întunecate perioade din viața sa. Filmările au avut loc la șapte luni după moartea neașteptată a fiului lui Nick Cave, Arthur, la doar 15 ani. Inițial, Nick Cave și-a dorit acest film pentru a nu fi nevoit să discute cu jurnaliștii despre această pierdere tragică.  

Documentarul alb-negru, filmat deopotrivă în 2D și 3D și regizat de Andrew Dominik (The Assassination of Jesse James and the Coward Robert Ford), a avut premiera la Festivalul de la Veneția și a fost lansat simultan într-o singură zi, pe 8 septembrie 2016, în circa 1000 de cinematografe din lume, cu o zi înainte de lansarea albumului Skeleton Tree.

„A lăsat un grup de oameni în viața lui într-un moment vulnerabil și a împărtășit felul în care se simțea atunci. Vorbește despre durere, despre cum încearcă să-i facă față. Asta vor oamenii să știe. Cum te simți, cum e să pierzi un copil și cum poate continua viața ta? Pentru că n-a încetat să trăiască, viața merge mai departe”, povestește Andrew Dominik într-un interviu pentru Indiewire.com. În documentar apar și soția lui Nick Cave, Susie Bick, și fratele geamăn al lui Arthur, Earl.