Zăbala | Caravana Filmelor TIFF

08.08.2018 22:41

Cea de-a 9-a ediție a Caravanei Filmelor TIFF va include în traseul său și comuna Zăbala, în care va poposi pentru două zile, pe 15 și 16 august, la Domeniile Mikes, unde cinefilii vor fi așteptați de două producții cu priză la public.  Proiecțiile în aer liber vor începe de la 21:30, iar prețul unui bilet de 18 lei.

Program | Domeniile Mikes, 21.30

Miercuri, 15 august

Un pas în urma serafimilor

r. Daniel Sandu | România, 150’

Cu: Stefan Iancu, Vlad Ivanov, Cristian Bota, Toto Dumitrescu

Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic ortodox. Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă își dă seama că sistemul este complet corupt și abuziv; nu după multă vreme, el și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi-problemă. Prinși în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, și un profesor laic viclean și corupt, elevii învață că minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar.libertatea de a alege să fii nefericit.

Joi, 16 august

Banditul Whisky

r. Nimród Antal | Ungaria, 126’

Cu: Bence Szalay, Zoltán Schneider, Piroska Móga, Viktor Klem

Filmul, bazat pe fapte reale, îl are în centru pe Attila Ambrus, un maghiar din România, născut în Miercurea Ciuc, care în anii '80 a fugit din ţară, devenind apoi jucător de hochei de gheaţă. Simultan, a comis jafuri asupra a 27 de bănci din Ungaria, devenind un Robin Hood modern al societăţii maghiare. Înainte de fiecare jaf, obişnuia să bea un pahar de Whisky, fapt ce i-a atras porecla care acum stă la baza brandului său privat de ceramică – „Banditul Whisky”.

***

Detalii: www.tiff.ro și www.facebook.com/caravanatiff.

***