infiniTIFF Summit

Joi, 6 iunie 2019, 09:30 - 14:00

Hotel Platinia (Calea Mănăștur 2-6), Cluj-Napoca

Bilete: bit.ly/2JsBTsd

​​

infiniTIFF Summit este o oportunitate pentru schimb de cunoștințe și networking interdisciplinar în domeniul producției virtuale.

Condusă de prezentatori care inspiră, această conferință de jumătate de zi se adresează profesioniștilor din cinematografie, business, IT, tehnologie, design etc. care sunt interesați să exploreze modul în care producția virtuală reconfigurează procesele de producție și viitorul produselor audiovizuale. Acum că uneltele virtuale dezvoltate pentru mega-producții sunt la îndemâna filmelor independente și cu buget mai mic, producția virtuală oferă noi oportunități pentru creativi și antreprenori.

Cum poate producția virtuală să eficientizeze producția de film din punct de vedere financiar, dar și al conținutului? Ce efect are reconfigurarea radicală a producției asupra poveștilor spuse pe marele și micul ecran? Cum pot fi create rețele locale agile care să răspundă nevoilor proiectelor internaționale? Cum se poate adapta mâna de lucru la cerințe, metode și unelte în permanentă schimbare? Și, nu în ultimul rând, cum pot diferite industrii ca cinematografia, jocurile video și tehnologia, să colaboreze în moduri noi și eficiente?

Programul infiniTIFF Summit caută să inspire prin conținut și prin oferta de networking structurat, dar și să inițieze un dialog interdisciplinar între diverse industrii implicate. Drept urmare, un forum de pitching deschis oferă oportunitatea celor interesați - antreprenori, freelanceri, cercetători etc. - de a face prezentări de un minut pentru produse, servicii, abilități sau nevoi specifice.

Program 

09:00 - 09:30

Înregistrare & Networking

 

09:30

infiniTIFF Summit: creating a landscape

Tudor Giurgiu - Președinte, Festivalul Internațional de Film Transilvania

Erwin M. Schmidt - Artistic Director, infiniTIFF

 

09:40

infiniTIFF Speed Dating

Speed Dating la infiniTIFF: vei cunoaște oameni noi care-ți împărtășesc interesele cu privire la storytelling-ul digital, producția virtuală și viitorul muncii. Începe-ți ziua alături de prieteni noi și potențiali parteneri de afaceri. Nu-ți uita cărțile de vizită!  

 

10:00

You will be under new management - A robot will be your boss

Guido van Nispen (Amsterdam)

Editor al think tank-ului Silicon Valley i4j și consilier executiv

i4j.infowww.linkedin.com/in/guidovannispen

Ritmul rapid de creștere al inteligenței artificiale este egalat doar de numărul de titluri sumbre pe care le creează. Astăzi, majoritatea analiștilor consideră că această tehnologie va cauza pierderi în masă ale locurilor de muncă, iar oamenii se simt din ce în ce mai amenințați de acest trend. Dar ce-ar fi dacă Guido ne-ar spune că inteligența artificială ne-ar da șansa de a avea în sfârșit jobul de vis? Vestea bună este că inteligența artificială poate să ajute oamenii să-și găsească locurile de muncă pe care și le doresc cu adevărat, făcând ceea ce știu cel mai bine, punând talentul uman în centrul procesului de angajare, generând mai multă valoare pentru întregul sistem. Acest fenomen se numește People Centered Economy, adică Economie centrată pe oameni. Guido va analiza, de asemenea, impactul acestei schimbări de paradigmă asupra industriei audiovizuale.

Guido van Nispen este editorul think-tank-ului Silicon Valley i4j (Innovation for Jobs). I4j își propune să contribuie la construirea unei societăți în care tehnologiile - în particular, inteligența artificială - sunt folosite pentru a îmbunătăți activitatea profesională a indivizilor prin orientarea lor către domeniile în care talentele și capacitățile pe care le dețin sunt utilizate în mod optim. I4j a publicat recent cartea ”The People Centered Economy”. Anterior, Guido a fost CEO al agenției naționale de știri din Olanda, a gestionat două fonduri de investiții și a fost directorul companiei British Telecom (BT) în Olanda și Germania.

 

10:40

Real-time tools for the next generation of digital storytellers

Jean-Colas Prunier (Paris, London)

Fondator, CEO și arhitect de product al companiei PocketStudio

www.pocketstudio.io

În calitate de creator de conținut digital, probabil ca ești la curent cu instrumentele folosite în prezent de studiourile de animație și VFX. Dar lucrurile se mișcă rapid: VR și AR sunt pe cale să devină mainstream, procesoarele devin din ce în ce mai performante în fiecare zi, iar tehnologia 5G este la orizont. Aceste tehnologii vor transforma modul de a expune poveștile și fluxurile de lucru folosite de creatorii de conținut audiovizual, indiferent dacă ne referim la filme, jocuri video, VR și AR. Jean-Colas va explora schimbările care s-ar putea produce într-un viitor apropiat și ne va împărtăși opiniile sale despre viitorul producției audiovizuale - împreună cu o previzualizare live a programului PocketStudio, un instrument complet nou pentru crearea conținutului digital, care va fi lansat în cursul acestui an.

Jean-Colas Prunier are peste 25 de ani experiență în animație și în crearea efectelor speciale digitale. A lucrat la ILM și Weta Digital și a contribuit la crearea a peste 20 de filme în total, dintre care 5 au câștigat Premiul Oscar la categoria efecte speciale. În ultimii 4 ani, Jean-Colas a lucrat la dezvoltarea software-ului pentru producția de filme digitale. Este un expert la nivel mondial pe acest subiect. În prezent, lucrează ca arhitect al produsului PocketStudio fiind, de asemenea, fondatorul companiei.

 

11:20

Auteur-driven storytelling with world-class, seamless visual effects

Mikael Windelin (Copenhaga)

Producător independent și Specialist VFX

www.linkedin.com/in/mikaelwindelin

Efectele vizuale au devenit parte a filmelor independente. Trucurile digitale reduc costurile cadrelor costisitoare, dar, mai important, ajută producătorii și regizorii să crească impactul vizual al poveștilor. Varietatea de tehnici digitale din ultimii ani a dus la o integrare în proces a experților VFX încă din faza de dezvoltare a scenariului și a permis creatorilor de filme europene să se aventureze abordând teritorii vizuale și narative neexploatate. În prezentarea sa, Mikael va oferi o privire asupra muncii și va explora schimbarea paradigmei referitoare la VFX.

Mikael Windelin are o experiență vastă în toate aspectele legate de producție, post-producție, animație și efecte vizuale pentru filme de ficțiune, documentare și reclame. Recent a lucrat la nivel internațional ca producător VFX pe filmele „Vivarium“ al lui Lorcan Finnegan (Semaine de la Critique, Cannes 2019), "Thelma" al lui Joachim Trier, "Incidentul The Nile Hilton" al lui Tarik Saleh și „Gräns“ in regia lui Alias ​​Abassi, câștigătorul premiului Prix Un Certain Regard. Pentru acest film, colaboratorul lui de lungă durată, specialistul VFX Peter Hjorth, a câștigat European Film Award în categoria de efecte vizuale. În total, filmele în care Mikael a fost implicat, au obținut peste 30 de nominalizări și 25 de premii la nivel național și internațional.

12:00

1 min Pitch Forum

Această sesiune deschisă de pitching oferă ocazia participanților la Summit să realizeze un pitch de 1 minut, pentru prezentarea produsului, serviciului, a abilităților sau a unor nevoi specifice pe care le în contextul producției de film, joc video, animație sau tehnologie audiovizuală.

Aplică pentru 1 min pitch

 

12:10 

Coffee & Snacks

 

12:30

Digital Humans in film, games, entertainment and the arts

Hermione Flynn / David Bennett (Berlin)

CEO / fondator Mimic Productions

www.mimicproductions.com, www.synthetic.studio

(prezentare via telepresență)

Digital Humans sunt în trend - există din ce în ce mai multe exemple de celebrități 100% virtuale care au câștigat adepți și au creat influență, iar un număr tot mai mare dintre acestea apar în filme, jocuri, experiențe VR sau reclame. Tehnologia grafică, storytelling-ul și social media se reunesc pentru a crea aceste noi ”ființe”. Dar ce sunt de fapt digital humans, cine îi creează, cum și de ce? Vor deveni avatarele o realitate comună? Hermione și David vor explora unele dintre aceste aspecte precum și abordarea lor in ceea ce privește tehnologia și conținutul studioul lor de animație 3D si motion capture, Mimic Productions. De asemenea ne vor prezenta detalii din viața secretă a avatarul uman al lui Hermione, pe numele EM.

Hermione Flynn este un artist, CEO al companiei Mimic Productions și fondatorul și art directorul agenției creative, Studio Sintetic. David Bennet este fondatorul companiei Mimic Productions și un pionier în industria 3D, după ce a lucrat la filme importante, precum ”Avatar”, “Tin Tin” și “Rise of the Planet of the Apes”. Cu Mimic Productions creează oameni digitali 3D extrem de realiști. Printre clienții companiei se numără branduri globale (Nike, Swatch și Cartier), artiști renumiți la nivel mondial (Marina Abramovich și Jeff Koons), sportivi (Roger Federer, Christiano Ronaldo și Neymar Junior), artiști din muzică (Kanye West), și mari jocuri video (Batman: Arkham Knight, NBA 2K și Hit Man).

 

13:00

Cluj Future of Work : Jobs and skills in the local economy

Anamaria Vrabie (Cluj-Napoca)

Director al Diviziei de Inovare Urbană Cluj-Napoca, Centrul Cultural Clujean  

www.diviziadeinovare.ro

Ovidiu Cîmpean (Cluj-Napoca)

Director de dezvoltare locală și investiții, Cluj-Napoca

www.cccluj.ro/home

Această prezentare va aborda viitorul muncii întreprinse la nivelul industriile creative și culturale. În 2018, “Cluj Future of Work” a câștigat grantul European Urban Innovative Actions și testează, la nivel local, impactul industriilor creative și culturale asupra creării unei economii locale mai competitive și mai echitabile.  Anamaria si Ovidiu vor examina strategiile elaborate pentru un viitor comun în domeniu, luând în calcul aspecte pornind de la educație, reorganizarea spațiului de muncă și recalificarea personalului și până la restructurarea radicală a sistemelor socio-economice. “Cluj Future of Work” va continua activitățile realizate de Divizia de Inovare Urbană Cluj-Napoca, prima de acest fel din Europa de Est, care abordează provocările referitoare la mobilitate urbană, locuințe și viitorul locurilor de muncă.

Anamaria Vrabie a lucrat în domeniul dezvoltării urbane integrate în ultimii 12 ani în Europa și în SUA. Deține un masterat în Afaceri Internaționale obținut printr-o bursă Fullbright la The New School New York. Ovidiu Cîmpean a lucra în ultimii 10 ani în domeniul dezvoltării locale și fondurilor europene în cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Are un doctorat în Relații Internaționale și Studii Europene, obținut la Universitatea Babeș-Bolyai. Anamaria și Ovidiu reprezintă două structuri conectate prin inovare - Divizia de Inovare Urbană din cadrul Centrului Cultural Clujean și Centrul de Inovare și Imaginație Civică din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, structuri ce vor fuziona și vor fi pe deplin transferate Primăriei din 2022.  

 

13:30

infiniTIFF Manifesto

Cristi Hordila

Manager Festival la Festivalul Internațional de Film Transilvania

Cluj-Napoca

Manifestul infiniTIFF a fost dezvoltat de antreprenori vizionari, reprezentanți ai autorităților publice locale, persoane creative din artă, cultură sau din mediul academic din Cluj-Napoca, în contextul infiniTIFF Workshop. Acest document de poziție conține direcții clare de acțiune pentru creativi, antreprenori, reprezentanți ai sectorului public și intenționează să inspire noi forme de colaborare între discipline și să stimuleze crearea unor modele noi de business aflate la intersecția filmului, jocurilor video, animației și tehnologiei audiovizuale în Cluj-Napoca.

Manifestul infiniTIFF va fi prezentat și dezbătut în mod public pentru prima dată în cadrul infiniTIFF Summit.

 

14:00

1 min Pitch Forum

Această sesiune deschisă de pitching oferă ocazia participanților la Summit să realizeze un pitch de 1 minut, pentru prezentarea produsului, serviciului, a abilităților sau a nevoii specifice pe care o au în contextul producției de film, joc video, animație sau tehnologie audiovizuală.

Aplică pentru 1 min pitch

 

14:10

Cuvinte de sfârșit

Erwin M. Schmidt - Artistic Director, infiniTIFF