A început oficial TIFF 2010 | TIFF

A început oficial TIFF 2010

29.05.2010 03:00

Vineri seara a început oficial cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, o ediţie ce anunţă un număr record de filme, evenimente de neuitat şi invitaţi de marcă.

Peste 1500 de spectatori au asistat la ceremonia de deschidere din noua locatie a festivalului, Ursus Open Air, din Piaţa Unirii, primind cu mult entuziasm şi emoţie surprizele pregătite de organizatori. După un preview al proiecţiei-eveniment Dracula, susţinut muzical live de chitaristul american Gary Lucas, care a încântat publicul prezent la Gală, au urmat discursurile de deschidere susţinute de Tudor Giurgiu - directorul Festivalului, Mihai Chirilov- directorul artistic al festivalului şi Sorin Apostu - Primarul Cluj-Napoca.

Piaţa Unirii din Cluj a devenit apoi gazda a două momente video deosebit de emoţionante pentru cei prezenţi, dedicate marelui actor Jean Constantin şi criticului de film Ron Holloway, prieten drag al festivalului, două personalităţi marcante ale cinematografiei autohtone şi europene, care s-au stins din viaţă.

Seara de deschidere a Festivalului a continuat apoi cu mult aşteptata comedie Bodega Soul Kitchen, în regia lui Fatih Akin.