Competiţia Locală TIFF 2011 | TIFF

Competiţia Locală TIFF 2011

19.04.2011 03:00

Pasionaţii de film clujeni au parte de o veste bună. Competiţia Locală, dedicată atât amatorilor cât şi profesioniştilor din mediul cinematografic clujean continuă şi în acest an.

Iniţiată cu succes în cadrul celei de-a noua ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania,competiţia are ca scop promovarea şi susţinerea creaţiilor artiştilor care vin din zona artelor vizuale şi care, până acum, nu au avut şansa de a fi vizionate în cadrul festivalului.

Oraşul Cluj-Napoca este un centru important de cultură şi un mediu artistic viu, lucru demonstrat, printre altele, şi de numărul tot mai mare de filme care provin din această zonă, înscrise în preselecţia TIFF, de la o ediţie la alta.

Competiţia este adresată cineaştilor amatori sau profesionişti, care locuiesc, lucrează sau studiază în prezent în orice localitate din judeţul Cluj.

Toţi cei interesaţi pot trimite până pe data de 15 mai (ultima zi de recepţionare a filmelor), filme pe orice temă, cu lungimea maximă de 30 de minute, într-unul din formatele: MPEG2, AVI sau MOV.  Producţiile trebuie să fie realizate în perioada 7 iunie 2010 15 mai 2011 şi să fie subtitrate sau dublate în limba română. Filmele, împreună cu formularul de înscriere completat, trebuie trimise la sediul festivalului de la ROMÂNIA FILM, Filiala Cluj (P-ţa UNIRII Nr. 24).

Organizatorii vor anunţa selecţia filmelor care intră în Competiţia Locală TIFF 2011 până la data de 31 mai 2011. O parte din aceste filme va fi prezentată în cadrul TIFF-ului în cunoscutul spaţiu expoziţional din Cluj - Fabrica de Pensule, un loc deja familiar comunităţii locale de artişti.

Cea mai bună creaţie va fi desemnată de un Juriu alcătuit din trei personalităţi din mediul cinematografic românesc şi recompensată în cadrul unei Ceremonii de Premiere organizată la Fabrica de Pensule. Anul trecut, Premiul pentru cel mai bun film a fost acordat ex aequo producţiilor Pânza (R. Codin S. Pop, 18') şi A night on Earth - Cluj (R. Visky Abel, 20').

Fabrica de Pensule va acorda o Menţiune Specială - Paradis Personal, filmului care reuseste sa ofere o viziune creativa asupra a ceea ce reprezinta un paradis / univers personal – indiferent dacă spaţiul pe care îl reprezintă este restrâns la o fantezie sau reflectă spaţiul realităţii imediate, social ori urban.

Competiţia locală TIFF 2011 dedicată artiştilor locali este organizată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în parteneriat cu Fabrica de Pensule.

Fabrica de Pensule este un spaţiu de creaţie şi difuzare a artei contemporane sub forma unui centru cultural independent. Proiectul este iniţiat de un grup de artişti, curatori, producători şi manageri culturali din Cluj, animaţi de ideea că arta creează un impact real asupra comunităţii. Centrul este situat în fosta fabrică de pensule şi concentrează peste 30 de spaţii de artă contemporană: ateliere de artişti, galerii şi organizaţii culturale active în domeniile artelor vizuale, dansului contemporan şi teatrului.

Mai multe detalii despre Fabrica de Pensule sunt disponibile accesând site-ul www.fabricadepensule.ro.