A doua ediţie AlternaTIFF | TIFF

A doua ediţie AlternaTIFF

19.05.2011 03:00

Festivalul de muzică AlternaTIFF organizat de Indiescouts, TIFF și Boiler Club și prezentat de BURN Studios ajunge, în acest an, la cea de-a doua ediţie. În perioada 8 - 11 iunie, AlternaTIFF  oferă o gamă largă de trupe de muzică alternativă. Scenele festivalului vor fi la Meeting Point TIFF – Curtea interioară a Muzeului de Artă şi Boiler Club - Fabrica de Pensule . 12 trupe străine şi româneşti şi 5 DJ vor anima nopţile TIFF-ului. Printre artiştii care vor performa în cadrul AlternaTIFF 2011 se află: Anima Sound System (Ungaria), Nedry (Marea Britanie), AIRtist (Ungaria, Austria), Snails (Moldova), Omul cu Şobolani, Luna Amară, Discoballs, Electric Brother, Electric Fence, Robin and the Backstabbers, Jedam, Lights out!, Gojira, Dubase, K-LU, The Filters din România.

Concertul-eveniment din cadrul AlternaTIFF-ului din acest an va fi susţinut de Gandu Circus, în data de 10 iunie, la ora 22.30 în Boiler Club. Spectatorii filmului-şoc al TIFF 2011, producţia indiană Gandu – filme prezentat în cadrul secţiunii Tinereţe irosită, vor avea şansa să asculte live soundtrack-ul peliculei, semnat de Five Little Indians în colaborare cu Gandu the Rapper. Amestecul agresiv de sex, droguri, rap bengalez, ska-punk, sau hardcore rupe toate convențiile indiene despre film și muzică. Neel, chitaristul FLI și Gandu the Rapper vor oferi publicului o adevărată doză de adrenalină în Boiler Club.

Pe scena de la TIFF Meeting Point, în data de 10 iunie, la ora 21.00, Electric Brother îşi va lansa cel de-ai doilea album solo – Pe Pamânt. Electric Brother este un personaj omniprezent pe scena electronică începând din 1999: este producător de muzică, a colaborat cu Matze și DJ Vasile creând proiectul NSK, piesele primului său album au apărut pe compilații precum: Paris Lounge vol. 3, Panorama sau Ibiza Fever, face parte din trupa Aievea, împreună cu Vlaicu Golcea a compus soundtrack-ul filmului Furia (r. Radu Munteanu), în prezent realizează emisiunea Retroelectro la Radio Guerrilla.

AlternaTIFF pregăteşte publicului două concerte de neratat susţinute de Anima Sound System din Ungaria şi de trupa britanică Nedry.

Anima Sound System se află printre primele trupe de electro apărute în Estul Europei. De la debutul din 1994, trupa a trecut prin multe metamorfoze: de la schimbări de componență până la schimbarea abordării muzicale: acid-jazz, trip-hop, drum’n bass sau etnodisco. În 2010 trupa a lansat un nou album inspirat din electro-dance-ul european al anilor ’80.

Nedry sunt o trupă britanică formată în 2008. Sound-ul abordat de ei poate fi cu greu caracterizat, trupa urmărind un drum transgresiv în muzica electro. Trecerea nonșalantă prin dub-step, post-rock, noise, dublată la modul cel mai experimental de vocea solistei, Ayu, face din concertul Nedry, must see-ul acestei ediții alternaTIFF.