Filme româneşti şi latino-americane la Zalău şi Călăraşi | TIFF

Filme româneşti şi latino-americane la Zalău şi Călăraşi

26.01.2011 02:00

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) continuă şi în 2011 seria proiectelor de profil cinematografic, cu scopul de a re-atrage publicul către cinema, de a aduce festivalul mai aproape de cinefilii din întreaga ţară, precum şi de a promova producţiile autohtone.

Astfel, în perioada 26 ianuarie – 30 martie la Zalău, respectiv 2 februarie – 6 aprilie la Călăraşi  se va desfăşura a 3-a ediţie a evenimentului CINEFORUM, cu proiecţii de filme româneşti şi latino-americane, proiect realizat de compania TenarisSilcotub în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Deschiderea faţă de culturi diferite, promovarea integrării culturale, împărtăşirea de informaţii despre diferite realităţi sunt valorile susţinute de Tenaris prin competenţa culturală a programelor de dezvoltare socială ale companiei, care reflectă angajamentul său faţă de comunităţile locale în care îşi desfăşoară activitatea.

În concordanţă cu sprijinul Tenaris pentru festivaluri de film din diferite regiuni ale lumii, printre care Latin Wave în Houston, SUA şi în Calgary, Canada; Cinelatino în Bergamo, Italia; Festival de Cine Latinoamericano în Monterrey, Mexic (organizate împreună cu parteneri locali precum Muzeul de Arte Frumoase din Houston; Festivalul Internaţional de Film Calgary; Festivalul Internaţional de Film Bergamo; Festivalul Internaţional de Film Monterrey), TenarisSilcotub sprijină în România dezvoltarea Cineforum în Zalău şi Călăraşi, iar din 2007 susţine anual Festivalul Internaţional de Film Transilvania, Cluj-Napoca.

 

Programul CINEFORUM 2011 cuprinde 10 producţii reprezentative din România, Argentina, Chile, Uruguay şi Mexic:

 

  1. Turiştii, regia Alicia Scherson (Chile, 2009)
  2. Nuntă în Basarabia, regia Nap Toader (România, 2010)
  3. Whisky, regia Juan Pablo Rebella şi Pablo Stoll (Uruguay, 2004)
  4. Felicia, înainte de toate, regia Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf (România, 2009) 
  5. Zona, regia Rodrigo Pla (Mexic, 2007)
  6. Caravana cinematografică, regia Titus Muntean (România 2009)
  7. În ziua de Crăciun, regia Sebastian Lelio (Chile, 2009)
  8. Francesca, regia Bobby Păunescu (România, 2009)
  9. Aura, regia Fabian Bielinsky (Argentina, 2005)
  10. Concertul, regia Radu Mihăileanu (România, 2009)

 

Proiecţiile vor avea loc în fiecare miercuri de la ora 19.00 începând din 26 ianuarie la Zalău: Casa de Cultură a Sindicatelor şi din 2 februarie la Călăraşi: Centrul Cultural Judeţean.

Accesul la proiecţii se va face pe baza unor bilete gratuite, emise în limita locurilor disponibile, care vor putea fi ridicate de la locaţia evenimentului.

CINEFORUM Zalău şi Călăraşi este organizat de TenarisSilcotub împreună cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania şi Fundacion PROA.

Parteneri locali: Consiliul Judeţean Sălaj, Primăria Municipiului Zalău, Consiliul Judeţean al Elevilor Sălaj, Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău, Centrul Cultural Judeţean Călăraşi.