Finaliştii Concursului Naţional de Scenarii organizat de HBO România în parteneriat cu TIFF | TIFF

Finaliştii Concursului Naţional de Scenarii organizat de HBO România în parteneriat cu TIFF

17.05.2010 03:00

In urma jurizarii, cele 9 scenarii finaliste alese din cele 411 scenarii inscrise anul acesta, sunt:

 

Pentru categoria Scenariu de lung metraj:

  • Tion Lucian, cu scenariul Ronaldo si Iuliana
  • Recheşan Gheorghe,cu scenariul Cod portocaliu
  • Alexandru Hoisan, cu scenariul Norii argintii

 

Pentru categoria Scenariu de scurt metraj:

  • Veronica D. Niculescu, cu scenariul Curierul
  • Nuţă Gabriela, cu scenariul Tema de vacanta
  • Adrian Munteanu, cu scenariul Noi doi, amici

 

Pentru categoria Scenariu de documentar:

  • Eugen Istodor-Berceanu, cu scenariul Dupa 20 de ani
  • Razvan Muraru, cu scenariul Boierii Bucurestilor
  • Pavel Cuzuioc, cu scenariul Doina Groparilor

 

Premiile oferite de către HBO Romania în cadrul Concursului Naţional de Scenarii sunt următoarele:

  • ”Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lung metraj” este în valoare de 3000 USD. În cazul în care scenariul declarat câştigător este realizat de mai mulţi autori, premiul oferit urmează a fi împărţit în mod egal între aceştia.
  • ”Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de scurt metraj” este în valoare de 1500 USD. În cazul în care scenariul declarat câştigător este realizat de mai mulţi autori, premiul oferit urmează a fi împărţit în mod egal între aceştia.
  • ”Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de documentar” este în valoare de 2000 USD. În cazul în care scenariul declarat câştigător este realizat de mai mulţi autori, premiul oferit urmează a fi împărtit în mod egal între aceştia.
  • Premiul HBO  - 3 zile la TIFF” va fi pus la dispoziţia celor 9 (nouă) finalişti ai celor trei  categorii şi constă în următoarele: 3 zile de festival al căror cost va fi acoperit integral (pe lângă cazare şi transport, acest pachet include şi accesul gratuit al finaliştilor la toate proiecţiile şi invitaţii VIP la evenimentele speciale ce vor avea loc în aceste zile - detalii despre aceste evenimente puteţi gasi pe site-ul  www.tiff.ro , începand cu data de 23 mai 2010).

 

Anunţarea câştigătorilor celor 3 secţiuni se va face în cadrul galei de decernare a premiilor celei de-a noua ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, ce urmează a se desfăşura la Cluj-Napoca, în perioada 28 mai - 6 iunie 2010.

«Concursul Naţional de Scenarii» este unul dintre cele mai importante proiecte iniţiate şi derulate de HBO România, devenind deja o tradiţie. Tot o tradiţie o reprezinta, deja, organizarea lui în parteneriat cu cel mai important şi credibil eveniment de film din România, primul şi cel mai vechi festival de film de lung metraj din ţară. O parte dintre câştigătorii ediţiilor anterioare ale concursului lansat de HBO România s-au afirmat în scurt timp nu numai la nivel naţional, ci şi în afara graniţelor ţării noastre, demostrând seriozitatea şi autenticitatea Concursului.

 

Nota finala

Protecţia datelor personale : În conformitate cu prevederile Legii 677/2001 privind protecţia datelor personale, organizatorul îşi asumă obligaţia de a nu face disponibile în niciun fel datele personale ale participanţilor fără acceptul acestora, dat în condiţiile legii.

Numele participanţilor nu vor fi făcute publice, cu excepţia numelor celor 9 (noua) finalişti.

Organizatorii nu răspund pentru informaţiile oferite de către candidţi în vederea înscrierii în concurs decât în limitele verificărilor cu bună credinţă ce le revin spre buna organizare şi desfăşurare a concursului şi spre asigurarea egalităţii în drepturi a participanţilor. Depistarea până la momentul decernării premiilor sau chiar ulterior acesteia, a oricăror încălcări, de către oricare dintre participanţi a condiţiilor de înscriere la concurs, dă dreptul organizatorilor să revoce premiul acordat.

Organizatorii garantează respectarea legislaţiei în vigoare cu privire la drepturile de autor şi drepturile conexe precum şi cu privire la oricare alte drepturi cuvenite candidaţilor, în condiţiile stabilite pentru înscrierea şi participarea la concurs.