Masterclass-uri şi discuţii despre film | TIFF

Masterclass-uri şi discuţii despre film

09.06.2011 03:00

Mult-aşteptatul program de masterclass-uri, workshopuri, discuţii cu profesionişti ai filmului din ţară şi de peste hotare continuă la ediţia a zecea a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Regizorul care a deschis calea către apariţia şi afirmarea Noului Cinema Românesc, Cristi Puiu, susţine vineri, 10 iunie, începând cu ora 11:00, la TIFF Lounge, o Lecţie de Cinema cu intrare liberă, dedicată tuturor iubitorilor de film. Cristi Puiu revine în prim-planul Zilelor Filmului Românesc în acest an, când filmul său de debut, pelicula care a marcat începutul fenomenului cinematografic românesc, Marfa şi Banii, aniversează 10 ani de la premieră.

În aceeaşi zi, la TIFF Lounge, în Piaţa Unirii, de la ora 15:00, în cadrul unei discuţii despre film cu regizoarea de origine islandeză, Valdis Óskarsdóttir, prezentă în Competiţia Oficială TIFF 2011 cu filmul Aleea Regelui / King’ Road şi câştigătoare a Premiului BAFTA pentru montajul filmului Strălucirea eternă a minţii neprihănite / Eternal Sunshine of the Spotless Mind, le va explica celor interesaţi cum se îmbină cu succes regia de film şi montajul, având în vedere atât experienţele ei în spatele camerei de filmat, cât şi colaborările cu cineaşti contemporani extrem de apreciaţi, precum Gus van Sant, Thomas Vinterberg sau Michel Gondry.

Şi renumitul producător, distribuitor, agent de vânzări şi exploatant francez de origine română Marin Karmitz, fondatorul companiei de producţie şi distribuţie de film MK2, omagiat la TIFF 2011 prin acordarea Premiului Special al Celei de-a 10-a Ediţii, va susţine un masterclass la TIFF Lounge sâmbătă, 11 iunie, de la ora 12:00.

Marin Karmitz le dă întâlnire spectatorilor acestei ediţii şi la proiecţia specială a filmului Copie conformă / Copie conforme (r. Abbas Kiarostami), găzduită de Cinema Victoria vineri, 10 iunie, de la ora 22:00.