O tradiţie de succes | TIFF

O tradiţie de succes

16.02.2010 02:00

A devenit deja o tradiţie ca TIFF-ul să includă în programul său proiecţii de film mut acompaniate de concerte live. În acest an, în premieră absolută în Europa, TIFF prezintă coloana sonoră compuse de Gary Lucas pentru filmul cult Dracula (1931, R. George Melford), prima ecranizare cu inserturi în limba spaniolă a celei mai cunoscute legende legate de spaţiul transilvănean.

De asemenea, una dintre proiecţiile eveniment din cadrul celei de-a noua ediţii a festivalului o reprezintă varianta restaurată a celebrului film clasic din 1927, Metropolis, în regia lui Fritz Lang, pe muzica special compusă de Antonio Bras (DJ, muzician şi artist media) si prezentată în premiera mondială la Cluj, în cadrul unui eveniment co-organizat de TIFF şi Centrul Cultural German Cluj.

 

Zilele Filmului Românesc - mai intense ca niciodată

Pentru cele trei zile dedicate cinematografiei autohtone, organizatorii întrevăd un număr impresionant de filme, evenimente, seminarii şi workshop-uri. În cadrul Zilelor Filmului Românesc, ce vor avea loc în perioada 3-5 iunie, va fi organizată şi o dezbatere despre Fondurile Regionale existente în Europa, ca un punct de plecare pentru crearea primului fond regional de finanţare de film din România, Transilvania Film Fund, conceput pe baza unor modele deja cunoscute precum Balkan Film Fund, City of Belgrade Film Fund, Viena Film Fund, Flanders Audiovisual Fund şi altele.