Petrecerea românească de la Berlin 2011 | TIFF

Petrecerea românească de la Berlin 2011

15.02.2011 02:00

Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc a organizat în seara zilei de 13 februarie mult aşteptata petrecere românească, unul dintre cele mai apreciate evenimente de acest tip din cadrul Festivalului de Film de la Berlin.

Peste 500 de oameni, producători, distribuitori, reprezentanţi ai fondurilor de finanţare, directori de festivaluri, presă de specialitate, etc. au fost prezenţi în locaţia Horst Krzberg, savurând un pahar de vin românesc oferit de partenerul evenimentului Domeniile Sâmbureşti şi bucurându-se de ritmurile muzicii balcanice mixate de Dj DuBase (Sebastian Bora).

Printre invitaţii petrecerii românesti s-au numărat Cristoph Terhechte- Directorul secţiunii Forum- Festivalul de Film de la Berlin, Eran Riklis- regizorul filmului Misiunea Directorului de Resurse Umane, lansat recent pe marile ecrane din România, Kristina Cepraga- prezentă în filmul Gianni e le donne (R. Gianni Di Gregorio), selectat în secţiunea Berlinale Special, regizorii Tudor Giurgiu, Anca Damian, Dan Chişu, Valentin Hotea, producătorii Daniel Mitulescu, Oana Giurgiu, Ada Solomon, Lucian Georgescu, criticii de film Irina Margareta Nistor şi Mihai Chirilov.

Nelipsiţi de la eveniment au fost şi membrii echipelor celor două filme româneşti aflate în competiţia Berlinale Shorts: regizoarea Anca Miruna Lăzărescu şi actorul Toma Cuzin - Apele tac, regizorul Cristi Iftime şi scenarista Anca Buja - 15 iulie.

APFR este prezentă în acest an pentru a patra oară consecutiv cu un stand românesc în Berlinale Film Market, organizat în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin (10-20 februarie 2011).

Standul românesc de la Berlin este organizat în colaborare cu Centrul Naţional al Cinematografiei şi Institutul Cultural Român de la Berlin.

Partener al petrecerii româneşti de la Berlin: Domeniile Sâmbureşti.