Retrospectiva TIFF 2010 la Bucureşti | TIFF

Retrospectiva TIFF 2010 la Bucureşti

11.06.2010 03:00

Cinefilii bucureşteni care nu au putut testa la Cluj atmosfera şi filmele celei de-a noua ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania sunt invitaţi la retrospectiva TIFF 2010, desfăşurată în perioada 9-17 iunie la Noul Cinematograf al Regizorului Român şi între 11-17 iunie la Cinema Elvira Popescu.

Publicul se va putea bucura de filme precum Presupus vinovat (R. Roberto Hernandez, Geoffrey Smith ), un documentar tulburător despre José Antonio Zuñiga, acuzat pe nedrept pentru o crimă şi nevoit să-şi petreacă  20 de ani în inchisoare, În ziua de Crăciun, (R. Sebastian Lelio) distins cu premiul FIPRESCI la ediţia din acest an a festivalului de la Cluj, Grasii (R. Daniel Sanchez Arevalo), câştigător al premiului publicului - TIFF 2010, Zaza (R. Andrei Silkin), un love story rusesc fermecător ce s-a bucurat de un mare succes în rândul publicului clujean, sau Vid eocacy (R. Erik Gandini), un documentar original şi provocator ce prezintă impactul pe care anumite canale media, dominate de Silviu Berlusconi, l-au exercitat asupra populaţiei italiene în ultimii 30 de ani.

Nu în ultimul rând, bucureştenii o vor putea vedea pe actriţa Anamaria Marinca în Aviatoarea din Kazbek (R. Ineke Smits). Productia prezintă un batalion de georgieni care este încartiruit pe o insulă olandeză, iar obiceiurile lor nefamiliare aduc culoare în viaţa unei tinere localnice. În mijlocul luptei georgienilor împotriva trupelor germane, aceasta evadează din sufocanta realitate învăţând să aibă încredere în propria fantezie.

Pentru a vizualiza programul complet al retrospectivei TIFF 2010 la Bucureşti, vă rugăm accesaţi site-ul: www.tiff.ro