Retrospectiva TIFF 2011 la Bucureşti | TIFF

Retrospectiva TIFF 2011 la Bucureşti

14.06.2011 03:00

După zece zile pline şi intense în care Clujul a găzduit proiecţii-eveniment, spectacole de teatru şi concerte, expozitii şi lansări, a venit rândul bucureştenilor şi sibienilor să se răsfeţe cu producţii şi evenimente marca TIFF 2011.

La Bucureşti, organizatorii au pregătit în perioada 15-24 iunie cinefililor care nu au avut ocazia să ajungă la Cluj, retrospectiva TIFF 2011. Cinema Studio, Cinema Scala, Noul Cinematograf al Regizorului Român şi Cinema Elvira Popescu sunt locaţiile în care poate fi urmărită o selecţie a filmelor prezentate la ediţia cu numărul zece a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Printre titlurile hit se numără Fără cale de întoarcere/ Sin retorno al regizorului argentinian Miguel Cohan, câştigătorul Trofeului Transilvania precum şi a Premiului pentru Cel mai Bun Scenariu  la ediţia a zecea a festivalului, Baladă tristă de trompetă/ Balade triste de trompeta al spaniolului Álex de la Iglesia, care şi-a adjudecat Leul de argint pentru cea mai bună regie şi Premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de la Veneţia, precum şi două premii Goya (dintre care unul la categoria Cele mai bune efecte speciale), Imperialiştii n-au murit!/ Imperialists are still alive (r. Zeina Durra), recompensat la TIFF 2011 cu Premiul pentru Cea mai bună interpretare.

Drumul de întoarcere/ The way back (r. Peter Weir), cu Dragoş Bucur, Alexandru Potocean şi Colin Farell în distribuţie, Omoară-mă te rog/ Kill me please al regizorului Olias Barco, câştigător al Trofeului Marcus Aurelius pentru Cel mai bun film la Festivalul de la Roma 2010 sau Aleea regelui/ King’s Road, al regizoarei Valdís Óskarsdóttir, aflat în competiţia oficială TIFF 2011 sunt alte câteva producţii care vor putea fi urmărite în cadrul retrospectivei TIFF 2011 de la Bucureşti.