Seară specială pentru sibieni la TIFF 2010 | TIFF

Seară specială pentru sibieni la TIFF 2010

11.06.2010 03:00

Peste 1 500 de sibieni au venit aseară în Piața Mică a orașului pentru a viziona filmul lui Florin Șerban „Eu când vreau să fluier, fluier”.

Seara a început pe ritmuri de muzică lăutărească. Concertul extraordinar al Tarafului Haiducilor din Clejani a umplut până la refuz Piața și toate terasele din jur. Fiind astfel introduși în atmosfera filmului, vreme de 90 de minute, sibienii au savurat povestea complexă de pe ecran și au aplaudat minute în șir la finalul tinerei capodopere a cinematografiei românești.

Astăzi, Piaţa Mică din Sibiu găzduieşte unul dintre cele mai bune filme israeliene din ultimii ani, „Cu fanfara în vizită”, film regizat de Eran Kolirin. Filmul durează o oră şi 23 de minute.

Sibienii amatori de cinematografie străină au la dispoziţie în Centrul Cultural Habitus trei filme excepţionale, „A fi american”, în regia lui Topaz Adizes, „Aplauze” de Martin Zandvliet şi „Aviatoarea din Kazbek” de Ineke Smits.

Teatrul de Vară, umplut până la refuz aseară pentru „The Shukar Collective Project”, aşteaptă sibienii și în această seară în atmosfera răcoroasă din Parcul Tineretului pentru „Zaza”, spectaculosul film al regizorului Andrei Silkin.

TIFF Sibiu 2010 este organizat cu sprijinul Consiliului Local, al Primăriei Municipiului Sibiu şi al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu. Parteneri principali sunt EuroGsm, BenQ, News Outdoor, Buonavista Banqueting şi hotelul Ibis. Partener de promovare, Cameleon PR&Events.