Distopii și fenomene bizare în secțiunea Lună Plină

24.07.2020 19:35

Fanii filmelor horror vor avea parte de câteva experiențe cinematografice extreme în secțiunea Lună Plină, dedicată poveștilor înfricoșătoare și personajelor bizare. Una dintre cele mai populare secțiuni din programul Festivalului Internațional de Film Transilvania aduce titlurile momentului la Cluj-Napoca.

Programul complet este disponibil pe https://tiff.ro/programTIFF2020, iar biletele pot fi achiziționate de pe tiff.eventbook.ro și, în curând, de pe TIFF Official App. 

O apariție surprinzătoare pe marele ecran a starului francez Jean Dujardin, premiat cu Oscarul pentru Cel mai bun actor în 2012, Geaca de piele (Deerskin, r. Quentin Dupieux) a fost prezentat în premieră în secțiunea Directors’ Fortnight a Festivalului Internațional de la Cannes. O comedie horror de senzație, filmul urmărește destinul unui bărbat obsedat de jacheta sa din piele de cerb. Pasionații de horror-uri coreene nu trebuie să rateze Goana după bani (Beasts Clawing at Straws), debutul regizorului Kim Yong-Hoon, premiat în acest al la Rotterdam, iar cei care urmăresc fenomenul ,,apocalipsei zombie’’ sunt invitați să vadă Infecția (Infection, r. Flavio Pedota), în care un nou virus transformă cetățenii Venezuelei în monștri.

Undeva, într-un oraș oarecare din Turcia, locatarii unui bloc așteaptă să li se instaleze noua antenă TV, conform unei decizii guvernamentale. Niciunul dintre ei nu se așteaptă la iadul care urmează să se dezlănțuie în Antena (The Antenna, r. Orcun Behram). Nici protagonistul Hai la tati! (Come to Daddy), interpretat de starul american Elijah Wood, n-are nici cea mai vagă idee că vizita pe care urmează să i-o facă tatălui se va transforma într-un coșmar criminal în comedia sumbră regizată de Ant Timpson.

Fapte bizare se petrec în viața unei familii de pustnici care au ales să trăiască pe o insulă izolată în Rășina (Resin, r. Daniel Borgman). La fel de bulversantă este povestea fetiței adoptate care devine extrem de violentă în Sânge de pelican (Pelican Blood, r. Katrin Gebbe), inclus în competiția Festivalului Internațional de Film de la Veneția.