„Petrecerea” - Proiecție în scop caritabil | TIFF

„Petrecerea” - Proiecție în scop caritabil

03.06.2017 00:14

Luni, pe 5 iunie, de la ora 21:45, la Casa de Cultură a Studenților va avea loc proiecția cu scop caritabil a filmuluiPetrecerea/ The Party. Fondurile vor fi direcționate către campania Enough is Enough, inițiată de Beard Brothers, și vor fi investite în utilarea Secției de arși din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Petrecerea/ The Party, cel mai nou film regizat de Sally Potter, este o satiră la adresa elitei metropolitane britanice. Povestea gravitează în jurul lui Janet (Patricia Clarkson), proaspăt numită ministru al sănătății, cea mai înaltă poziţie din cariera ei politică de până acum. Ea şi soţul ei (Timothy Spall) vor să celebreze succesul împreună prietenii apropiaţi. La scurtă vreme după ce oaspeții se-adună în elegantul lor cămin din Londra, Bill face două mărturisiri șocante și reușește să distrugă petrecerea. Filmul a avut premiera în competiția Festivalului de la Berlin 2017.

Campania Enough is Enough are ca obiectiv strângerea a 30.000 de euro pentru utilarea Secției de arși din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca cu două aparate: Electrodermatom Acculan 3Ti si 220W Expander Piele Skin Graft, plus accesorii și pansamente necesare funcționării lor. Ideea campaniei a venit în urma tragicului eveniment de la #Colectiv.

Beard Brothers este un ONG înființat în noiembrie 2013 care își propune să schimbe mentalități prin implicarea activă în societatea civilă și care luptă împotriva stereotipurilor sociale și a discriminării de orice fel.