Cine-concert „Bagdad Fantaisie” | TIFF

Cine-concert „Bagdad Fantaisie”

29.05.2013 22:00
Sâmbătă, 1 Iunie, 2013 - 18:45, Cinema Florin Piersic

Muzică orchestrată de artistul Sami Pageaux-Waro pe imaginile filmului mut clasic Hoțul din Bagdad / The Thief of Bagdad (1924).

Regizor: Raoul Walsh

Distribuție: Douglas Fairbanks, Julanne Johnston, Snitz Edwards, Charles Belcher, Sôjin

Adaptare liberă după „O mie și una de nopți”, filmul spune povestea unui hoț - interpretat de celebrul actor american Douglas Fairbanks - care se îndrăgostește de frumoasa fiică a Califului din Bagdad. În 1996, Hoțul din Bagdad a fost selectat pentru prezervare în Registrul Național de Filme al Statelor Unite de către Librăria Congresului ca fiind „cultural, istoric și estetic semnificativ” pentru cinematografie. În iunie 2008, filmul a fost plasat pe locul 9 în topul 10 al celor mai bune filme clasice fantasy americane.

Filmul proiectat la TIFF, cu o durată inițială de 2 ore și 20 de minute, a fost editat, colorizat și îmbogățit grafic de către artista vizuală Gabrielle Manglou.

Samy Pageaux-Waro, un muzician din Insula Reunion, navighează cu ușurință printre genuri și instrumente diferite, de la kora, percuție și flaut la muzică electronic. Coloana sonoră e o combinație de compoziții colorate și improvizații live. Inginerul de sunet Brice Nauroy cizelează universal sonor original al filmului.