Jury members
Competition Jury
Gülin Üstün
BioHalldóra Geirharðsdóttir
BioCarlos Rodríguez Ríos
BioSrdan Golubović
BioWhat's Up Doc Jury
Alexandru Solomon
BioRené Kubášek
BioRené Kubášek is in charge of international relations at the Ji.hlava IDFF. Prior to that, he served as a diplomat at the Czech Cultural Centre in Romania and the International Visegrad Fund. He has been a collaborator of a number of NGOs, and in the years 1998–2004 he organised the Forum 2000 Conferences, an initiative of the former Czech President Václav Havel. As a documentary photographer, he has presented his work at exhibitions in the Czech Republic and abroad.
Dimitris Kerkinos
BioJuriu What's Up Doc
René Kubášek
BioRené Kubášek este responsabilul cu relațiile internaționale la Festivalul Internațional de Film Documentar Ji.hlava. Anterior, a fost diplomat la Centrul Cultural Ceh din România și la Fondul Internațional Visegrad. A colaborat cum mai multe ONG-uri, iar în perioada 1998-2004 a organizat Conferințele Forum 2000, o inițiativă a fostului președinte ceh Václav Havel. În calitate de fotograf documentarist, și-a prezentat lucrările în cadrul unor expoziții în Republica Cehă și în străinătate.
Romanian Days Feature Jury
Gaga Chkheidze
BioBarbara Wurm
BioKjell R. Jenssen Jenssen
BioJuriu ZFR Scurtmetraj
Csaba Bereczki
BioNăscut în 1966 la Oradea, și-a terminat studiile la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din Budapesta. Între 1992 și 1994, a fost bursier al Republicii Franceze la Colegiul de Film FEMIS din Paris și la Atelierul de Documentar Ateliers Varan. Din 1994, a lucrat în Franța ca asistent de regie și distribuitor de film, printre alții cu Jean-Paul Rappeneau și Tony Gatlif.
Din 2002 este regizor de film independent. Primul său lungmetraj, în 2003, se numește "Cântecul proștilor"/ “The Song of the Fools”, o coproducție maghiară și franceză. În acest film au jucat actori precum Károly Eperjes, Julie Depardieu, Maia Morgenstern, Stéphane Höhn și Lajos Kovács și a avut premiera la Festivalul Mondial de Film de la Montreal.
În 2005, a început o serie de emisiuni care prezintă muzică populară tradițională din Transilvania, intitulată "Életek Éneke". Pe lângă serialul TV în nouă părți, în 2008 a fost finalizată și versiunea cinematografică a filmului, care a fost proiectată cu mare succes în cinematografele din Ungaria, precum și în cadrul mai multor festivaluri internaționale de film.
Din 2011, este șeful Departamentului internațional și de vânzări al Institutului Național Maghiar de Film. În plus, Bereczki este reprezentantul Ungariei în cadrul organizației de coproducție cinematografică a Consiliului Europei, Eurimages. Din 2014, el este membru permanent al consiliului de administrație al organizației.
Bereczki a filmat în 2014 filmul său documentar "SOUL EXODUS", care a avut premiera în 2016 în cinematografele din Ungaria. Acest film spune o poveste de identitate cu muzica klezmer prin intermediul destinului a cinci muzicieni americani cu rădăcini est-europene. Lucrarea a câștigat premiul pentru cel mai bun documentar la cea de-a doua ediție a Galei Premiilor Filmului Maghiar, în 2017.
Romanian Days Short Jury
Csaba Bereczki
BioWeronika Czołnowska
BioFIPRESCI Jury
György Báron
BioAndoni Iturbe Tolosa
BioTommaso Tocci
BioJuriul Tinerilor Francofoni
Stefan Arsenijević
BioJuriu Full Moon Script Contest
Paul Negoescu
BioPaul Negoescu, născut în 1984 în București. A studiat regia de film la UNATC. A regizat mai multe scurtmetraje premiate și selecționate în festivaluri internaționale de film importante precum Cannes (2012), Berlin (2008, 2009 și 2010), Karlovy Vary sau Rotterdam. Două dintre scurtmetraje (Renovare și Derby) au fost nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film în 2009 și 2011. Filmul său de debut, "O lună în Thailanda" a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția în 2012 și a câștigat, printre altele, Premiul FIPRESCI la Festivalul de la Sofia și Premiul pentru debut la Festivalul de Film Transilvania. Cel de-al doilea lungmetraj, "Două lozuri" este un film independent de micro-buget care a devenit unul dintre cele mai de succes filme românești la box office și a fost foarte bine primit atât de critici cât și de festivalurile internaționale de film, fiind distribuit în mai multe țări. Cel de-al treilea său film de lungmetraj, "Povestea unui pierde-vară" a fost distribuit de Netflix în peste 30 de țări. Momentan se află în post-producție cu cel de-al patrulea său film, “Oameni de treabă”
Carla Fotea
BioCarla Fotea este producătoare de film și lucrează la microFILM. Se concentrează pe proiecte de ficțiune și documentar realizate de regizori debutanți, dar e implicată și în filmele unor regizori consacrați și seriale. Printre filmele la care a lucrat se numără „Babardeală cu bucluc sau Porno Balamuc” de Radu Jude (Ursul de Aur, 2021), „Casa cu păpuși” de Tudor Platon (Sarajevo 2020), „Tipografic Majuscul” de Radu Jude (Berlinale Forum 2020), „Ivana cea Groaznică” de Ivana Mladenovic (Premiul Special al Juriului, Locarno 2020), „Monștri.” de Marius Olteanu (Premiul Publicului, Berlinale Forum 2019) și alte co-producții minoritare.
Carla participă în 2022 la EAVE Producer’s Workshop. Este membră a Academiei Europene de Film și a EWA Network.
Iulian Postelnicu
BioIulian Postelnicu, actor și scenarist, este proaspăt câștigător al Premiului Gopo 2022 pentru cel mai bun scenariu pentru filmul Neidentificat(alături de Bogdan George Apetri) și câștigător al Premiului Gopo 2020 pentru cel mai bun actor în rol principal(pentru rolul din filmul Arest). Iulian este cunoscut publicului pentru rolurile din filmele Arest, Un etaj mai jos sau Otto Barbarul.
Juriu Competiția Locală
Florin Piersic Jr
BioFlorin Piersic Jr este unul dintre cei mai apreciați actori ai generației sale. Este absolvent al Academiei de Teatru şi Film, Secţia actorie, promoţia 1991. One-man show-ul Sex Drugs Rock and Roll de Eric Bogosian deschide calea teatrului independent în România, iar Piersic jr primeşte Premiul pentru cel mai bun actor al anului 2002 la Gala UNITER. În 2004 creează casa de producţie Artificial Horizon; este scenarist, regizor şi producător pentru filme de scurtmetraj (Advertising, Veneţia, Mecanica poetică), precum şi lungmetraje (Fix Alert, Eminescu versus Eminem, Killing Time).. Continuă să lucreze ca actor de film (Călătoria lui Gruber, Charlie Countryman, Quod Erat Demonstrandum), dar şi ca actor de teatru (Zaruri şi cărţi, Opposites Attract, Tom şi Jerry, Vestul singuratic). În 2013 are loc premiera one-man show-ului Freak Show, o suită de monologuri, majoritatea publicate iniţial în Opere cumplite: Volumul unu.
Gabriela Suciu
BioGabriela Suciu a studiat la Universitatea Naționață de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București, unde a absolvit cu diploma de licență în Arta Regiei de Film și TV și masterat în Producție de Film. În 2012 înființează UNATC Atelier de Film, o casă de producție de film a universității menită să sprijine debuturile cinematografice și continua cu un doctorat în cercetarea co-producției internaționale de film, devenind profesor invitat la aceeași universitate la cursurile masterale. În primii 10 ani de carieră produce peste 45 de scurt-metraje, 7 documentare, 6 lung metraje, reclame și videoclipuri, și coordonează traducerea în limba română de cărți de cinema și publicare de reviste de specialitate, implicându-se totodată și în organizare de festivaluri de film. Filmele produse de ea au fost selectate și premiate la festivaluri de film internaționale din toată lumea, iar în anul 2014 primește nominalizarea de Tânără Speranță la Premiile Gopo.
Radu Stancu
BioRadu Stancu este producător și fondator al companiei de producție deFilm. A studiat producția de film, montajul și designul de sunet la Universitatea de Film din București (UNATC) și este absolvent al Making Waves, EAVE Producer’s Workshop, EAVE Ties That Bind, EAVE Marketing Workshop. S-a implicat într-o serie de producții cinematografice, scurte și lung-metraje, de la ficțiune sau animație până la documentare, care au fost prezentate și premiate în festivaluri de film precum Cannes, Berlin, Locarno, IDFA, Karlovy Vary, AFI, Sarajevo, Namur sau Cottbus.