Cinci filme rămase în cursa pentru premiul Competiției Locale TIFF 2018 | TIFF

Cinci filme rămase în cursa pentru premiul Competiției Locale TIFF 2018

22.05.2018 11:29
Cinci din cele 36 de scurtmetraje înscrise anul acesta în Competiția Locală au fost selectate ca finaliste și așteaptă acum decizia finală a juriului.

Adunate în 100 de minute de proiecție, filmele vor putea fi văzute la Urania Palace pe data de 29 mai, începând cu ora 18.30. Gala de premiere va încheia seara specială dedicată tinerilor cineaști din Cluj.

Documentare și drame, ficțiuni și animații, cele 5 filme ilustrează inspirațiile și aspirațiile tinerilor autori de film din Cluj, în marea lor majoritate foști sau actuali studenți ai Universității Babeș-Bolyai și Universității Sapientia. Două dintre finaliste vor fi premiate de către juriul competiției format, la această ediție, din regizoarea Iulia Rugină, criticul de film Ionuț Mareș și directorul de imagine Alex Sterian și de juriul Fabrica de Pensule, alcătuit din Cristina Gagiu, Denisa Curte, Cristina Bodnărescu, Oana Hodade și Helga Thies.

Bakuka in iarbă (r. Buzási Gyopár-Orsolya) este o poveste atent documentată despre Babuka, o tânără superbă care a trăit în timpul războiului o întâmplare ca-n povești. Ficțiunea live action Emigranții (r. Andra Salaoru) este o poveste despre problemele unei familii din România în care unul dintre părinți este constrâns să lucreze în străinătate. Poftiți vă rog (r. Serestely Szilard) este un documentar care ne prezintă o altă față a cotidianului clujean, prin povestea oamenilor care își trăiesc viața în mare parte pe străzi, în zona Pieței Mărăști. Your face without a screen (r. Sztercey Szabolcs Benedek) este o ficțiune în care un grup vizitează o expoziție unde viețile omenești sunt puse în fața lor sub forma unor aparente spectacole. Gazda (r. Mircea Sorin Albuțiu) este un documentar  despre o comunitate mică de ruși lipoveni din Sfiștofca, un sat din Delta Dunării.

Competiția Locală este un proiect TIFF realizat cu sprijinul Banca Transilvania și în parteneriat cu Fabrica de Pensule și ziarul Făclia.