Concurs concept vizual TIFF 2014 | TIFF

Concurs concept vizual TIFF 2014

14.02.2014 08:50
Mulțumim tuturor celor înscriși. Varianta câștigătoare va fi anunțată pe 30 martie.

Îi invitam pe toți cei care consideră că au idei și puterea de a le exprima vizual să ne ofere propria propunere grafică pentru afișul celei de-a 13-a ediții TIFF.

Brandul TIFF a avut, pentru o perioadă de 10 ani, o identitate vizuală unitară și foarte puternică. Lansarea spotului video de promovare a festivalului din fiecare an a devenit un eveniment în sine, aproape o vânătoare pentru reprezentanții media în a difuza primii imaginile video și imaginea afișului.

Conceptele dezvoltate pentru fiecare ediție s-au bazat pe o direcție clară – parodierea clișeelor de la Hollywood. Ediția din 2013 a fost însă excepția de la regulă. Anul trecut, l-am invitat pe regizorul Cristi Puiu să-și expună propriul concept, pe care acesta l-a construit in jurul actriței Luminița Gheorghiu.  (puteți vizualiza toate afișele pe http://tiff.ro/arhiva-afise)

Ce ne dorim in 2014:

De-a lungul anilor, promovarea festivalului s-a facut în baza ideilor creative generate de echipa festivalului. Știm, însă, că se poate mai mult și mai bine. Îi invitam pe toți cei care consideră că au idei și puterea de a le exprima vizual să ne ofere propria propunere grafică pentru afișul celei de-a 13-a ediții TIFF.

Directii creative:

Ne dorim păstrarea unei identități vizuale puternice, la fel ca anii trecuți, fără să continuăm neapărat direcția de parodie a clișeelor hollywoodiene.

Conceptul poate păstra, într-o formă mai evidentă sau mai subtilă (rămâne la opțiunea creativului), legătura cu „Transilvania” și toate mărcile culturale ale acestui spațiu. Evident, este doar o posibilă direcție și nu o condiție impusă. Dimpotrivă, vom aprecia propuneri curajoase și originale, ale căror concepte diferă față de cele folosite în anii precedenți.

Recomandăm evitarea unor direcții mult prea bucolice, care să dea imaginea unui festival de film antropologic. Sau a relaționării TIFF cu clișeul „Transilvania – horror films”, TIFF nefiind un festival de filme horror.

E de la sine înțeles că unicitatea brandului TIFF nu merge mână in mână cu șabloane vizuale gen peliculă de film, aparat de filmat etc., de aceea vă recomandăm să le evitați, cu excepția situațiilor în care sunteți ferm convinși că aveți o abordare absolut originală.

Dacă e să definim într-un singur cuvânt ce ne dorim, acesta ar fi: IMPACT.

Referintă: a se vedea colecția posterelor oficiale ale Festivalului de film de la San Sebastian (click AICI).  Au impact, fără a avea însă vreo legatură conceptuală evidentă de la an la an. Sunt însă (majoritatea) puternice și de impact.

Detalii tehnice

Posterul final va trebui să conțină aceleași elemente/informații conținute și în afișele anterioare – logo-ul TIFF (turnul), date, oraș, website etc.

Vizualul va trebui dezvoltat pentru un format portret. Date fiind numeroasele declinări pe care vizualul le va suporta în perioada de promovare a festivalului, el trebuie însă gândit astfel încât să poată fi adaptat pe diverse dimensiuni, formate etc., fără ca ideea creativă să aibă de suferit.

Regulament de participare

Organizatorul concursului este Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, str. Popa Soare nr. 52, București, telefon 0726/417420, email info@tiff.ro.

Toate propunerile înscrise în concurs trebuie sa fie originale. Nu vor fi luate în calcul propunerile care au fost deja publicate sau au participat la alte competiții similare. Autorul lucrărilor este obligat să se asigure că toate elementele utilizate provin din surse ce nu sunt purtătoare de drepturi de autor.

Autorul este singurul responsabil pentru orice elemente de drepturi de autor atașate propunerii pe care o semnează.  Numărul propunerilor nu este limitat. Orice competitor poate să înscrie oricâte lucrări dorește.

Participarea la concurs se face individual, în calitate de persoana fizică. Lucrările pot fi înscrise cu autor multiplu (două sau mai multe persoane).

Calendar concurs

Vor fi luate în considerare toate lucrările trimise pe adresa info@tiff.ro începând cu data de 13 februarie 2014 până la data de 10 martie 17 martie a.c., ora 24:00. Fiecare înscriere va conține propunerea vizuală, o scurta prezentare a conceptului și o scurtă prezentare a autorului/autorilor. Pentru a evita eventuale erori sau interferențe, vă rugăm să transmiteți propunerile într-un format needitabil.

REGULAMENTUL ȘI SIGLA TIFF POT FI DESCĂRCATE DE AICI.

Toate înscrierile vor fi analizate de către un juriu format din membri ai board-ului TIFF (detalii pe http://tiff.ro/echipa/board) și alți experți în comunicare.

Câștigătorul va fi anunțat în data de 20 martie a.c. pe www.tiff.ro și în mass media. Decizia Organizatorului în orice privinţă este finală şi aplicabilă tuturor participanţilor.

Notă: Vă rugăm să utilizați datele personale reale pentru înscrierile în competiție (nume, prenume etc., conform datelor din cărțile de identitate) pentru a evita eventuale confuzii.

Premii: Premiul prezentei competiții este de 1.000 Euro. Premiul se acordă în lei, la cursul valutar BNR din ziua plății. Câștigătorul premiului este responsabil cu achitarea tuturor taxelor sau altor obligații către bugetul de stat aferente valorii premiului.

Predarea premiului: Câștigătorul competiției va intra în posesia premiului doar după ce va preda conceptul în format digital, utilizând un program de design vectorial profesional (InDesign, Adobe Ilustrator), la calitate și rezoluție optimă. Câștigătorul va asigura, de asemenea, declinările conceptului pentru:
- Poster format landscape;
- Banner stradal;
- Mesh stradal;
- Banner online.

Lucrarea va fi predata cu toate sursele originale, CMYK, rezoluție minima 300 dpi pentru fotografii, aplicabile pentru dimensiuni A2, A1. Autorul va semna pe propria răspundere faptul că toate elementele predate nu sunt purtătoare de drepturi de autor sau, in cazul in care sunt, că are drept de folosință asupra lor (prin licențe cumpărate sau prin cedarea drepturilor de utilizare).

În cazul în care, pe parcursul folosirii operei vizuale dar și după, sunt descoperite pasaje sau secvențe utilizate fără drept dintr-o altă creație, autorul este unicul responsabil în fața legii pentru încălcările produse cât și pentru prejudiciile aduse organizatorului, urmând a înapoia contravaloarea premiului încasat pentru prezentul concurs și a achita prejudiciile de imagine aduse organizatorului. 

Organizatorul competiției va putea utiliza conceptul câștigător pe perioada nelimitată, în orice scop va considera de cuviință și îl va putea reproduce, adapta, aplica în diverse formate fără a cere autorizare din partea autorului.

Orice dispute cu privire la acest Regulament vor fi soluționate pe cale amiabila și părtile vor depune toate diligențele în acest sens înainte de a se adresa instanțelor judecătorești de la sediul Organizatorului.

Prezentul Regulament este disponibil în mod gratuit fiecărui solicitant la cerere și pe www.tiff.ro. Respectarea regulilor din prezentul document este obligatorie pentru toţi participanţii. Prin înscrierea la concurs, participantul declară expres că a citit, a înțeles și este de acord cu termenii și condițiile prezentului Regulament. Regulamentul poate modificat fără o notificare prealabila.

Organizatorul este îndreptățit să ia toate măsurile necesare în caz de tentativă de frauda, abuz sau orice alte tentative care ar putea afecta imaginea sau costurile acestui concurs.

Organizatorul și colaboratorii, agenții săi cât și angajații și directorii acestuia nu-și asuma nicio răspundere pentru daune, pierderi sau pagube de orice fel aduse oricărui tip de proprietate sau persoane, rezultate, în totalitate sau în parte, direct sau indirect, în urma participării la Concurs.

Persoana de contact pentru detalii, pentru toata perioada competiției: Renate Roca-Rozenberg, renate.rozenberg@prandmore.ro, tel 0741.14.62.60.

Mult succes!