Festivalul de film Tenaris CineLatino - la a doua ediţie | TIFF

Festivalul de film Tenaris CineLatino - la a doua ediţie

05.07.2013 14:50
Cele mai bune filme ale ultimului an, realizate în România și America Latină, sunt prezentate în perioada 4-11 iulie în cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului de film Tenaris CineLatino.

Prima ediție a acestui eveniment s-a bucurat de participarea a peste 2.500 de spectatori în Călăraşi şi Zalău. Ediția 2013 adaugă un nou oraș din România pe harta festivalului: Câmpina.

Programul festivalului include titluri precum NU/ NO (regia Pablo Larraín) nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film străin, Curățătorul/ El Limpiador (regia: Adrian Saba), o poveste emoționantă despre dragoste și empatie, Poziția copilului (regia: Călin Peter Netzer), câștigător al Ursului de Aur la festivalul de la Berlin 2013 sau Funeralii fericite, cel mai recent film al lui Horatiu Malaele.

Tenaris CineLatino este un festival care are loc în 8 ţări în care grupul Tenaris este lider global în furnizarea de produse şi servicii tubulare.

În România, festivalul este organizat de compania TenarisSilcotub, cel important producător român de ţevi fără sudură, ultizate în industriile de petrol şi gaze, industria energetică, mecanică şi auto. Cu o echipă de peste 1500 angajaţi în România, compania sprijină constant dezvoltarea comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea, printr-o serie de proiecte importante, în domenii precum educaţie, sănătate, cultură.

Prin festivalul CineLatino, TenarisSilcotub înlesnește accesul la cultura latină și creează un spațiu de dialog și schimb intercultural.

Co-organizatorii evenimentului Tenaris CineLatino sunt: Fundacion PROA din Argentina, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) şi Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), cu sprijinul autorităţilor locale din oraşele Câmpina, Călăraşi, Zalău.

Această iniţiativă este în concordanţă cu implicarea Tenaris în festivaluri de film din diferite regiuni ale lumii, printre care Latin Wave în Houston - SUA şi în Calgary – Canada, Cinelatino în Bergamo -  Italia, Festival de Cine Latinoamericano în Monterrey – Mexic.

Tenaris CineLatino se desfăşoară în Câmpina în data de 4 iulie (la Casa Municipală de Cultură), în Călăraşi în perioada 5-7 iulie (la Sala Barbu Ştirbei şi în Parcul Dumbrava) şi în Zalău între 9 şi 11 iulie (la Casa Muncipală de Cultură şi Piaţa 1 Decembrie 1918).

Programul integral al evenimentului, în cele 3 oraşe, poate fi accesat pe pagina de facebook a festivalului: www.facebook.com/CineLatinoRO