TIFFashion: masterclass cu Ovidiu Buta despre Yves Saint Laurent | TIFF

TIFFashion: masterclass cu Ovidiu Buta despre Yves Saint Laurent

31.05.2014 19:02
Joi, 5 iunie, la Cinema Mărăști, TIFFashion intră în culisele modei.

Proiecția specială a filmului biografic Yves Saint Laurent (r. Jalil Jespert), de la ora 18.00, va fi precedată de două evenimente. La ora 16.00, în foaierul cinematografului va fi prezentată o expoziție de ținute de covor roșu create de studenții de la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca.

De la 16.30, stilistul și jurnalistul de modă Ovidiu Buta va vorbi despre unul dintre cei mai mari creatori de modă din istorie, Yves Saint Laurent, în cadrul masterclass-ului „YSL is dead, long live YSL”. Deținător a două premii de excelență în presa de modă, Ovidiu Buta este Fashion Director la „GQ România”, a semnat articole în revistele „Elle”, „Exces” sau „Cosmopolitan”, „Harper's Bazaar”, „Glamour”, „Status Grecia”, „Vogue Grecia”, „GQ Italia”, „GQ Franța” sau „GQ Brazilia” și a realizat proiecte de modă sau teatru la Londra, New York, Chicago, Paris, Milano, Hanovra, Budapesta. Împreună cu Irina Schrotter, a organizat cel mai important eveniment de modă autohton, „Romanian Fashion Week”. Este autorul a două cărți despre modă apărute la Polirom, „Victima modei” (2006) și „Bărbatul și moda” (co-autor Adina Nanu, 2009).

Yves Saint Laurent a fost proiectat anul trecut la Festivalul de la Berlin, în secțiunea Panorama Special și poate fi văzut în premieră la TIFF. Filmul poate fi văzut și luni, 2 iunie, de la 22.30, într-o proiecție specială la Cinema Florin Piersic. 

Yves Saint Laurent

Regia: Jalil Jespert

Cu: Pierre Niney, Guillaume Gallienne, Charlotte Le Bon, Laura Smet.

Paris, 1957. La 21 de ani, talentatul designer Yves Saint Laurent devine asistentul lui Christian Dior. După moartea neaşteptată a acestuia, Saint Laurent devine directorul artistic al uneia dintre cele mai mari companii de modă de pe glob. Prima lui colecţie este un fenomenal succes, care îl transformă peste noapte într-un star pe timidul geniu al modei. Filmul lui Jalil Lespert explorează viaţa şi cariera creatorului.