Ziua EcoTIFF, pe 5 iunie: Fukushima și schimbările climatice | TIFF

Ziua EcoTIFF, pe 5 iunie: Fukushima și schimbările climatice

03.06.2017 23:47

Două documentare despre oameni și relația lor cu natura vor fi proiectate pe 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului. Secțiunea EcoTIFF vorbește anul acesta despre ritmul alert în care distrugem planeta și despre efectele acestui fenomen asupra oamenilor.

De la ora 11:00, la Cinema Florin Piersic, publicul va putea urmări Mulțumesc pentru ploaie/ Thank You for the Rain (r. Julia Dahr). Filmul  îl urmărește pe Kisilu, bărbatul din Kenya care în ultimii patru ani a surpsins în imagini impactul condiţiilor meteo extreme asupra familiei şi a satului în care locuiește. După ce o furtună puternică îi distruge casa, Kisilu pleacă în cea mai importantă călătorie politică a vieții sale. Merge să prezinte imaginile la conferințele ONU dedicate schimbărilor climatice.

Fukushima – viața merge mai departe/ Half Life in Fukushima (r. Mark Olexa, Francesca Scalisi) va rula de la ora 22:00, la Institutul Francez Cluj – Open Air. Folosind imagini cu peisajele post-apocaliptice din Fukushima, documentarul spune povestea unui fermier japonez ce refuză să părăsească pământul strămoșilor lui. El continuă să trăiască în zona iradiată, cultivând pământul și hrănind vitele.