„Ce lume minunată”, de la Chișinău la TIFF | TIFF

„Ce lume minunată”, de la Chișinău la TIFF

30.05.2014 10:56
Filmul Ce lume minunată, lansat primăvara aceasta pe ecranele din Republica Moldova, va fi prezentat în premieră în România la Casa TIFF, miercuri, 4 iunie, de la 22.30, în prezența unora dintre membrii echipei.

Drama regizată de Anatol Durbală, debutant în lungmetraj, și produsă de Sergiu Cumatrenco Jr. este inspirată de fapte reale petrecute în timpul protestelor controversate din aprilie 2009, în Chișinău, când zeci de tineri au fost arestați și maltratați.

Protagonistul, jucat de Igor Babiac – nominalizat anul acesta la Gopo pentru rolul din La limita de jos a cerului – este un tânăr basarabean revenit acasă din SUA, unde își face studiile, pentru o scurtă vacanță de Paști. După mai multe ore de zbor, Petru așteaptă ca noaptea asta caldă de aprilie să-l înghită într-un somn lung, interminabil. Şi noaptea se ţine de cuvânt…

Un rol central, al unui maior de poliție, are și renumitul actor basarabean Igor Caras-Romanov (La limita de jos a cerului, Funeralii fericite, Nuntă în Basarabia), nominalizat și el la Gopo, ediția 2014.

Membrii principali ai echipei sunt debutanți, inclusiv producătorul Sergiu Cumatrenco Jr. Anatol Durbală este regizor și scenarist, Ivan Grincenco semnează imaginea, Roman Bordei - coloana sonoră, iar Elena Proca-David, scenografia. În 2012, proiectul a participat la Producer’s Workshop la Tbilisi. Filmul este produs de Youbesc Film și distribuit în Republica Moldova de Asociaţia Consumatorilor de Artă. În primul weekend într-un cinema din Chișinău, Ce lume minunată a avut circa 2000 de spectatori, o performanță pentru o producție locală.

Filmul este nerecomandat minorilor.

Site oficial:  www.CeLumeMinunata.com

http://youtu.be/ewsmdtas1s0 - trailer
http://youtu.be/QINKRpeQp_U - teaser 1
http://youtu.be/cDpQQYjJUYo - teaser 2