TIFF Education: filme, ateliere și super distracție pentru copii | TIFF

TIFF Education: filme, ateliere și super distracție pentru copii

 

 

BROȘURĂ TIFF EDUCATION

EducaTIFF

Prin activitățile din cadrul EducaTIFF, copiii își extind cultura cinematografică și abilitățile media literacy – capacitatea de a analiza un produs mediatic, și de a-și exprima punctul de vedere asupru lui. În plus, EducaTIFF suține formarea unei comunități importante de susținători ai implementării educației cinematografice în sistemul de învățământ din România.

Jocurile, atelierele și distracția în aer liber se întorc la cea de-a 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, într-un program extins, dedicat copiilor și părinților, în Parcul Poligon din Florești

Mini-Cini

O nouă experiență pentru cei mici anul acesta este cinematograful gonflabil din Programul Mini-Cini din Iulius Parc. Copiii între 3-12 ani se vor putea bucura de un program de filme de maximum 45 de minute alcătuit din scurtmetraje românești și internaționale în fiecare zi a festivalului, de luni până duminică între orele 12-17. .

Let's go digital

Let’s Go Digital! (LGD) este un atelier de film destinat adolescenţilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, din toată ţara, pasionaţi de film și fotografie. Creat în 2005, LGD a devenit rapid unul dintre cele mai populare proiecte ale Festivalului Internaţional de Film Transilvania, având ca scop promovarea educaţiei cinematografice în rândul adolescenţilor, precum și descoperirea de noi talente. Timp de 10 zile, participanţii iau contact cu lumea filmului din interior, parcurgând intensiv toate etapele realizării unui film. Sunt îndrumaţi de profesioniști din cinematografia română, lucrează pe aparatură de filmare profesională, au acces la toate evenimentele festivalului și întâlniri cu invitaţi din lumea filmului.