Banii altora
Plăteşti o taxă şi apoi ceri de două ori returnarea banilor. Tânărul avocat Sven Lebert şi şeful său, Bernd Hausner, ridică stratagema la rang de artă şi creează astfel o reţea ce fură miliarde de la cetăţenii europeni.
Plăteşti o taxă şi apoi ceri de două ori returnarea banilor. Tânărul avocat Sven Lebert şi şeful său, Bernd Hausner, ridică stratagema la rang de artă şi creează astfel o reţea ce fură miliarde de la cetăţenii europeni.
18:30 – Proiecție film: Marcella (r. Peter Miller, SUA, 97’) | Cercul Militar
Un omagiu adus Marcei Hazan, femeia care a schimbat pentru totdeauna modul în care America gătește italian. Cu apariții din partea lui Jacques Pépin, Lidia Bastianich sau Danny Meyer, filmul e o incursiune tandră și vibrantă în viața unei legende culinare.
Marcella Hazan nu a fost doar o promotoare a bucătăriei italiene, pur şi simplu a schimbat obiceiurile culinare ale americanilor. Neînfricată, dedicată şi exigentă, datorită ei au ajuns la milioane de oameni reţete cu totul autentice.
Ditte Jensen iese la pensie din Serviciile secrete daneze şi se mută într-un banal cartier din Reykjavik unde ar trebui să se piardă în mulţime. Doar că Ditte nu se poate abţine: când un vecin are nevoie de ajutor, ea trece la acţiune, indiferent dacă vecinul vrea sau nu să fie ajutat.
Alina este dependentă de droguri şi are parte de un şoc când trupul desfigurat al mamei ei este găsit pe plajă. Investigaţia autorităţilor va duce la bântuitoare întrebare: este Alina o psihopată cu sânge rece sau a fost toată viaţa o victimă a abuzurilor?
18:30 – Proiecție film: Mugaritz. Fără pâine și desert / Mugaritz. No Bread. No Dessert. (r. Paco Plaza, Spania, 95’) | Cercul Militar
Un documentar hipnotic despre procesul creativ radical din spatele unuia dintre cele mai inovatoare restaurante din lume: Mugaritz. Fiecare sezon începe de la zero, fiecare meniu este un experiment, iar fiecare fel de mâncare – o provocare pentru toate simțurile.
Multe restaurante celebre recurg la scurtături, dar nu şi Mugaritz: în fiecare an localul îşi fereacă uşile, iar echipa munceşte din greu pentru ca meniul să fie cu totul nou la începutul sezonului.
Multe restaurante celebre recurg la scurtături, dar nu şi Mugaritz: în fiecare an localul îşi fereacă uşile, iar echipa munceşte din greu pentru ca meniul să fie cu totul nou la începutul sezonului.
Alina este dependentă de droguri şi are parte de un şoc când trupul desfigurat al mamei ei este găsit pe plajă. Investigaţia autorităţilor va duce la bântuitoare întrebare: este Alina o psihopată cu sânge rece sau a fost toată viaţa o victimă a abuzurilor?
Ditte Jensen iese la pensie din Serviciile secrete daneze şi se mută într-un banal cartier din Reykjavik unde ar trebui să se piardă în mulţime. Doar că Ditte nu se poate abţine: când un vecin are nevoie de ajutor, ea trece la acţiune, indiferent dacă vecinul vrea sau nu să fie ajutat.
18:30 – Proiecție film: Ultima rețetă / La Réparation (r. Régis Wargnier, Franța, 104’) | Cercul Militar
Un chef legendar dispare în ajunul primirii celei de-a treia stele Michelin. În urma lui, o fiică tânără trebuie să țină vie moștenirea culinară. O poveste misterioasă și emoționantă despre familie, identitate și reconstrucție.
20:30 – Cină @ Da Pino, pregătită de Chef Alex Petricean, prezentată de URSUS
Cu doar câteva ore înainte de a primi a treia stea Michelin, un chef renumit dispare ca prin minune împreună cu sous-chef-ul favorit în timpul unei partide de vânătoare. Consecinţa?
Oscar e nemulţumit de slujba într-un centru în medical şi încă suferă după fosta iubită. Ana, în schimb, nu are nici serviciu şi nici partener şi visează s-o ia de la început. Dar pe 1 ianuarie 2016 cei doi se întâlnesc, iar viaţa lor se schimbă din temelii.
Plăteşti o taxă şi apoi ceri de două ori returnarea banilor. Tânărul avocat Sven Lebert şi şeful său, Bernd Hausner, ridică stratagema la rang de artă şi creează astfel o reţea ce fură miliarde de la cetăţenii europeni.
Cu doar câteva ore înainte de a primi a treia stea Michelin, un chef renumit dispare ca prin minune împreună cu sous-chef-ul favorit în timpul unei partide de vânătoare. Consecinţa?
Oscar e nemulţumit de slujba într-un centru în medical şi încă suferă după fosta iubită. Ana, în schimb, nu are nici serviciu şi nici partener şi visează s-o ia de la început. Dar pe 1 ianuarie 2016 cei doi se întâlnesc, iar viaţa lor se schimbă din temelii.
Marcella Hazan nu a fost doar o promotoare a bucătăriei italiene, pur şi simplu a schimbat obiceiurile culinare ale americanilor. Neînfricată, dedicată şi exigentă, datorită ei au ajuns la milioane de oameni reţete cu totul autentice.