Rolurile voluntarilor | TIFF

Rolurile voluntarilor

CINEMA STAR

Cinematografele sunt, fără discuție, cele mai importante locații ale festivalului. Voluntarii Cinema Star sunt cei care se asigură că totul merge bine în timpul și în afara proiecțiilor de film.

Indoor - Căutăm 45 de voluntari

 • Îți vei desfășura activitatea la Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria, Cercul Militar, Cinema Arta, Cinema Dacia sau Cinema Mărăști, locații pe care le vei cunoaște până în cele mai mici detalii. Vei avea grijă ca locația ta să fie întotdeauna curată și ordonată, să aibă toate afișele și broșurile de care este nevoie, iar publicul să primească toate informațiile solicitate. Vei colabora cu ceilalți colegi din echipă (de la screening, tehnic, subtitrări, ticketing) pentru a evita orice problemă ar putea să apară.
 • Programul de lucru:

Ture de câte 4-6 ore, în funcție de programul locației. Ultima tură se încheie după ce se realizează accesul la ultima proiecție a zilei.

 • Ce așteptăm de la tine:

Să dai dovadă de atenție la detalii, bună organizare, o atitudine prietenoasă, disponibilitate pentru a oferi informații și abilități de a gestiona situații neprevăzute.

Open Air - Căutăm 40 de voluntari

 • Activitatea ta se va desfășura în Piața Unirii, Iulius Park, UBB, Parcul Poligon Florești sau Muzeul de Artă (mai multe locaţii outdoor vor fi anunţate în curând). Aici vei participa în fiecare zi la amenajarea locației (scaune, ecran, perimetrul de acces al publicului) și de strângerea tuturor materialelor la finalul proiecției. Vei ajuta la bunul mers al lucrurilor în timpul accesului și pe parcursul filmului.
 • Program:

Turele variază în funcție de proiecțiile și evenimentele care au loc în locația ta. Activitatea începe în general în jurul orei 18:00 și durează până după ultimul eveniment, când se strânge tot.

 • Ce așteptăm de la tine:

Să lucrezi bine în echipă, dar să nu te temi dacă trebuie să acționezi pe cont propriu. Să fii pregătit de activitate fizică și în aer liber. Să dai dovadă de punctualitate și responsabilitate.

EducaTIFF - Căutăm 10 voluntari

Sunt cei care se înțeleg cu cei mai tineri spectatori la proiecții și sunt gata să învețe din orice poveste.

Vei asista și ajuta la organizare proiecțiilor, conferințelor și atelierelor din cadrul EducaTIFF, care este un program de educație cinematografică pentru elevi. Vei oferi suport în traducerea discursurilor invitaților speciali sau a discuțiilor cu aceștia din sau în limba engleză.

 • Programul de lucru:

Ture de 5-6 ore, în prima parte a zilei, pe întreaga perioadă a festivalului.

 • Ce așteptăm de la tine:

Bună cunoaștere a limbii engleze, bune abilități de interacțiune cu tinerii, abilități de comunicare și de vorbire în public.

Expo Star - Căutăm 20 de voluntari

Vei participa la montarea și demontarea expozițiilor foto. Între timp, vei fi gazda vizitatorilor. Va trebui sa cunoști foarte bine locaţia și să oferi informaţii despre expoziţie si festival.

 • Programul de lucru:

Ture de câte 4-6 ore, în funcţie de programul locaţiei.

 • Ce așteptăm de la tine:

Să dai dovadă de atenţie la detalii, bună organizare, o atitudine prietenoasă, disponibilitate pentru a oferi informaţii și abilitatea de a gestiona situaţii neprevăzute.

 

SCREENING HOT SHOT

Căutăm 90 de voluntari

Sunt voluntarii din prima linie. Ei interacționează cu publicul TIFF la toate proiecțiile și au răspunsuri pentru orice informații le sunt solicitate.

 • Vei asigura  accesul, verificând biletele la intrarea în sălile de proiecție. Vei oferi și colecta fluturașii cu votul publicului și vei înmâna tuturor materialele publicitare TIFF. Vei cunoaște și oferi informații despre festival, program, dar și politica de bilete a festivalului.

 • Program de lucru: Ture de câte 5 - 6 ore (se acoperă câte 2 proiecții) în intervalul orar 10:30 - 01:00.

 • Ce așteptăm de la tine:

Să demonstrezi atenție la detalii, o atitudine prietenoasă, dar și fermă în caz de nevoie, și multă seriozitate. Se apreciază în mod deosebit punctualitatea și capacitatea de a lucra în echipă.

 

SUBTITLE MC

Căutăm 40 de voluntari

Dacă este ceva aproape la fel de important ca filmele din programul TIFF 2022, acestea sunt subtitrările.

 • Va trebui să asiguri sincronizarea subtitrării și asistență tehnică pentru subtitrare la proiecțiile din cadrul festivalului. Înainte de festival, vei fi instruit cu privire la softul pe care-l vei utiliza. Va trebui, de asemenea, să te asiguri la intrarea pe tură ca ai fișierele necesare în stare perfectă de rulare și să ții legătura cu departamentul tehnic pentru orice situație neprevăzută.
 • Programul de lucru:

Turele includ în general două proiecţii succesive, în funcţie de disponibilitatea fiecăruia, în intervalul orar 9:30 - 1:00.

 • Ce așteptăm de la tine:          

Să ai cunoștințe excelente de limbă engleză (dar orice altă limbă străină constituie un plus) și abilități tehnice și digitale la un nivel elementar. Este foarte important spiritul de observație și păstrarea calmului în situații limită.

 

PROMO MASTER

Sunt voluntarii care ajută publicul să identifice din timp filmele și evenimentele pe care nu trebuie să le rateze.

Promovare - Căutăm 25 de voluntari

Vei distribui materiale (broșuri, flyere, ziare, afișe) în cinematografele și locațiile festivalului. Vei ajuta la decorarea și amenajarea locațiilor şi vei asigura schimbarea afișelor din cinematografe, în funcție de programul filmelor și evenimentelor.

Program de lucru:

O săptămână înainte de festival, câteva ore pe zi, în funcție de disponibilitatea voluntarului. În timpul festivalului, ture de câte 4-6 ore/ zi, în funcție de materialele sosite. Activitate mai intensă în prima parte a zilei, până în oră 12:00 -13:00.

Ce așteptăm de la tine:

Să dai dovadă de bună organizare și muncă în echipă. Atenția la detalii este esențială.

 

Programul zilei - Căutăm 5 voluntari

Vei asigura afișajul zilei și vei pune afișele de tip program în locații. Prin mâinile tale vor trece toate afișele de filme și sinopsisurile pe care le vei organiza pentru ziua următoare. Vei duce materialele necesare în cinematografele TIFF.

Program de lucru:

Ture de 4-6 ore, în special în intervalul 09:00-12:00 și 22:00-00:00.

Ce asteptăm de la tine:

Abilități de organizare și atenție la detalii. Un mijloc de transport (bicicletă, role, trotinetă) poate fi de mare ajutor.

 

PROTOCOL IDOL

Sunt voluntarii care se asigură că accesul la evenimentele TIFF se desfășoară fără probleme.

Protocol - Căutăm 20 de voluntari

Vei asigura accesul invitațiilor la evenimente speciale și vei verifica invitațiile la punctele de acces. Vei orienta publicul la evenimentele speciale și vei asigura o experiență desăvârșită pentru invitații festivalului.

●      Program:

În funcție de evenimente, atât în timpul zilei cât și seara până târziu.

●      Ce așteptăm de la tine:

Să dai dovadă de punctualitate, seriozitate, eleganță și atenție la detalii. Să știi să refuzi lumea cu răbdare și diplomație.

 

LOGISTICS HERO

TIFF, dincolo de oameni, presupune și gestionarea unui număr foarte mare de resurse fizice: mobilier, decorațiuni, echipament, accesorii și materiale de diverse feluri. Adevărații eroi nu numai că știu tot timpul unde să le găsească, dar sunt și cei care le transportă și le instalează.

Depozit - Căutăm 10 voluntari

Vei ști tot ce se află în depozit sau în diferitele locații ale festivalului. Vei ajuta la inventarierea obiectelor care vin, la transportul lor, la instalarea unor echipamente la locații, te vei ocupa de mici cumpărături, astfel încât întreaga echipă TIFF să-și poată desfășura activitatea.

Program de lucru:

Ture de aproximativ 6 ore, în intervalul 09:00 - 21:00, în timpul festivalului. Câteva zile înainte și după festival: ture flexibile.

Ce așteptăm de la tine:

Să ne arăți că ești bine organizat și atent la detalii. Punctualitatea și seriozitatea sunt la fel de importante ca simțul umorului. De asemenea, este recomandat să ai o anumită rezistență la efort fizic.

Logistică Specială- Căutăm 10 voluntari

Vei ajuta la transportul mobilierului și echipamentelor de la o locație la alta (scaune, seturi de bere, frigidere, echipament de proiecție, sunet, etc). Vei asigura instalarea acestora înainte de evenimentele speciale (petrecerile TIFF, proiecţia de la Bonțida şi Vlaha) și dezinstalarea lor la finalul acestora. Atribuțiile tale implică în principal muncă fizică.

Program de lucru:

Programul se face în funcție de evenimente, în unele zile activitatea poate dura până la ore târzii.

Ce așteptăm de la tine:

Să ai chef de muncă, seriozitate și rezistență la efort fizic.

 

TECH WIZZ

Căutăm 10 voluntari

Sunt voluntarii care se descurcă și când toți din jur își pierd speranța.

Vei asigura asistență tehnică în locații, suport IT de bază. Te vei ocupa de conexiunea la internet, conexiunea la imprimante și de orice alte dileme tehnice ale echipei TIFF.

 • Program

 • Câteva zile înainte și după festival, după-amiază. Ture de 6 ore în timpul festivalului, în intervalul orar 08:00-00:00.

 • Ce așteptăm de la tine:

Cunoștințe tehnice despre cabluri, computere, etc.. Cunoștințe de bază IT, rețelistică, atenție și bună dispoziție.

 

TIFF SHOP

Căutăm 5 voluntari

Este departamentul care oferă cele mai concrete amintiri publicului.        

Vei aranja produsele pe rafturi, fără deteriorarea acestora şi vei marca cu prețuri produsele din magazin conform catalogului. Vei verifica periodic stocurile din magazin şi vei cunoaște toate produsele și utilitatea acestora, fiind în stare sa informeze clientul despre toate produsele. Împacheteza produsele care sunt vândute clienților. Nu vă veți ocupa direct de tranzacție.

 • Program

 • Se lucrează în ture de câte 5 - 6 ore

 • Ce așteptăm de la tine:

Voluntarii acestui departament sunt serioși, amabili, receptivi, organizați, rezistenți la situații de stres, politicoși, descurcăreți și obișnuiți cu lucrul în echipă. Bune abilități de comunicare în limba română și engleză.

 

 GUEST GENIUS

Sunt voluntarii care asigură o experiență nemaipomenită pentru invitații străini.

Angels - Căutăm 5 voluntari

Vei întâmpina invitații speciali ai festivalului și îi vei ajută să se simtă ca acasă în fiecare zi de TIFF. Îi vei însoți la evenimente, workshop-uri și te vei asigura că nu le lipsește nici o informație. Îi vei ghida în timpul lor liber și le vei recomanda atracții turistice, restaurante, cafenele sau cluburi. 

Program de lucru:

Fiecare voluntar are alocat unul sau mai mulți invitați pe care îi asistă în funcție de programul lor.

Ce așteptăm de la tine:

Să vorbești fluent limbi străine (cel puțin una), program flexibil. Trebuie să ai abilități de comunicare și cunoștințe despre cultura cinematografică, muzicală și viața culturală clujeană.

Acreditări - Căutăm 7 voluntari

Te vei ocupa de aspectele organizatorice ale experienței pe care o au invitații festivalului. Vei printa și organiza badge-urile invitaților și vei avea contact cu aceștia din primul moment în care ajung la festival. Le vei oferi informații despre program, locații, cazare, festival de la biroul de acreditări al festivalului.

Program:

Ture de 6 ore, dimineață/după-masă.

Ce așteptăm de la tine:

Să vorbești fluent limbi străine (cel puțin engleza). Trebuie să ai bune abilități de comunicare și organizare și să poți da informații despre evenimente și locații TIFF, despre Cluj în general.

Welcome Pack - Căutăm 7 voluntari

Vei prelua și organiza produsele promoționale. Printezi și organizezi listele de evenimente speciale pentru invitați. Aranjezi pachețele pentru invitați în funcție de acreditare și ții legătură cu colegii de la departamentul Guest pentru stabilirea prioritătilor.

Program:

2 zile înainte de festival ture flexibile + ture de 6 ore, dimineață/ după-masă

Ce așteptăm de la tine:

Să vorbești fluent limbi străine (cel puțin engleza), Trebuie să ai bune abilități de comunicare și organizare și să poți da informații despre evenimente și locații TIFF.

Industry - Căutăm 10 voluntari

Vei ajută la pregătirea evenimentului din punct de vedere tehnic: microfoane, sunet, lumini, proiecții. Amenajeazi locațiile: aranjeazi scaunele pentru invitați și public, pregătesti masă juraților și ajuți la amenajarea scenei și la expunerea afișelor și a altor materiale promoționale, ajuți la curătenia locației. Asiguri consumabile: apă, pixuri, foi, etc; Întâmpini invitații. Ai grijă ca programul evenimentelor să fie respectat cu strictețe pentru a evita decalarea acestuia. Te asiguri că toți participanții și invitații sunt prezenți, pentru a putea gestiona din timp eventualele schimbări de program. Cunoști foarte bine desfăsurătorul evenimentului încât poți să oferi informații suplimentare. Socializezi cu invitații și te asiguri că atmosfera este una plăcută.

Program:

Programul de lucru este stabilit în funcție de eveniment, acestea desfășurându-se pe parcursul a 3, 4 zile în timpul festivalului, aproximativ 6 ore/zi.

Vei avea deci posibilitatea să te implici și în alte departamente.

Ce așteptăm de la tine:

Să știi să lucrezi în echipă, să ai spirit critic și un ochi orientat înspre detalii. E minunat, de asemenea, dacă ești sociabil/ă și mereu cu zâmbetul pe buze.

 

UNDERCOVER TEAM

Căutăm 5 voluntari

Este departamentul care îi ajută pe ceilalți voluntari să se simtă ca invitații speciali ai festivalului.

Documentează activitatea de zi cu zi a voluntarilor, prin fotografii și filmulețe, din toate locațiile festivalului. Albumele de fotografii se publică zilnic (a doua zi după ce sunt făcute) iar scopul final al activității este realizarea unui Aftermovie care va fi proiectat la petrecerea voluntarilor de la finalul festivalului. Voluntarii foto/video merg pe la toate locațiile și au misiunea de a surprinde cel puțin o dată pe fiecare voluntar activ la TIFF.

 • Program:

Se lucrează în ture de câte 5 - 6 ore, în funcție de programul echipei.

 • Ce așteptăm de la tine:

Voluntarii Undercover trebuie sa fie pasionați de fotografie și film și să aibă cunoștințele tehnice necesare pentru realizarea Aftermovie-ului (filmare, montaj).

*Este important ca aceștia să dețină aparatura necesară proprie (aparat foto/altele)

Voluntarii acestui departament sunt responsabili, pe fază, pasionați de ceea ce fac și simpatici cu toți voluntarii TIFF.

 

SOCIAL MEDIA PRO

Căutăm 2 voluntari

Voluntarii din acest departament o să activeze pe două fronturi: TikTok și Instagram, ambele foarte importante, pentru că e important ca tot ce se întâmplă frumos la TIFF să ajungă pe cât mai multe canale la public.

Documentează evenimentele importante și relevante din fiecare zi, prin fotografii și filmulețe, din toate locațiile festivalului, care se vor transforma în postări zilnice pe platformele menționate mai sus. Voluntarii din acest departament vor fi parte dintr-o echipa de specialiști în comunicare și social media, iar toată activitatea lor se vă desfășură în strânsă legătură și sub îndrumarea acestora. Postările vor trebui să surpinda evenimentele, locațiile, invitații, dar și publicul TIFF. Materialele vor fi utilizate zilnic, în funcție de un plan stabilit împreună cu coordonatorul vostru de departament.

Program:

Se lucrează în ture de câte 5 - 6 ore, în funcție de programul echipei.

Ce așteptăm de la tine:

Este în primul rând obligatoriu ca voluntarii Social Media Pro să cunoască și să fie utilizatori ai TikTok și Instagram. Aceștia trebuie să fie interesați, curioși, activi și foarte atenți. Activitatea vă fi dinamica și de multe ori imprevizibila, așa că voluntarii trebuie să se adapteze contextului și tipului de eveniment sau personaj pe care trebuie să-l surprindă. Dar asta nu-i foarte diferit de viață de zi cu zi, nu-i așa? ;)

Voluntarii acestui departament sunt responsabili, dezinvolți și în permanenta informați și curioși.

 

VOLUNTEER VIBER

Căutăm 2 voluntari

Vei face parte din echipa de coordonare a voluntarilor TIFF care se ocupă de aspectele organizatorice ale experienței pe care o au toți voluntarii festivalului.

Este departamentul care se asigură că voluntarii au toate informațiile necesare încă înainte de înscrierea că voluntar TIFF, și-au găsit rolul într-unul din departamentele TIFF și sunt în legătură cu coordonatorul departamentului.

Program:

2-3 zile înainte de festival, câteva ore pe zi, în funcție de disponibilitatea ta. 

Ture de aproximativ 4-5 ore, în intervalul 11:00 - 20:00 în timpul festivalului.

Ce așteptăm de la tine:

Atenție la detalii, bună organizare și o atitudine prietenoasă.