Rolurile voluntarilor

CINEMA STAR

Cinematografele sunt, fără discuție, cele mai importante locații ale festivalului. Voluntarii Cinema Star sunt cei care se asigură că totul merge bine în timpul și în afara proiecțiilor de film.

Indoor - Căutăm 45 de voluntari!

 • Îți vei desfășura activitatea la Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria, Cercul Militar, Cinema Arta, Cinema Dacia, Cinema Mărăști sau Cinema City - Iulius Mall, locații pe care le vei cunoaște până în cele mai mici detalii. Vei avea grijă ca locația ta să fie întotdeauna curată și ordonată, să aibă toate afișele și broșurile de care este nevoie, iar publicul să primească toate informațiile solicitate. Vei colabora cu ceilalți colegi din echipă (de la screening, tehnic, subtitrări, ticketing) pentru a evita orice problemă ar putea să apară.
 • Programul de lucru:

Ture de câte 4-6 ore, în funcție de programul locației. Ultima tură se încheie după ce se realizează accesul la ultima proiecție a zilei.

 • Ce așteptăm de la tine:

Să dai dovadă de atenție la detalii, bună organizare, o atitudine prietenoasă, disponibilitate pentru a oferi informații și abilități de a gestiona situații neprevăzute.

 

Open Air - Căutăm 40 de voluntari

 • Activitatea ta se va desfășura în Piața Unirii, la Someș Open Air, Muzeul de Artă și Institutul Francez din Cluj. Aici vei participa în fiecare zi la amenajarea locației (scaune, ecran, perimetrul de acces al publicului) și de strângerea tuturor materialelor la finalul proiecției. Vei ajuta la bunul mers al lucrurilor în timpul accesului și pe parcursul filmului.
 • Program:

Turele variază în funcție de proiecțiile și evenimentele care au loc în locația ta. Activitatea începe în general în jurul orei 18:00 și durează până după ultimul eveniment, când se strânge tot.

 • Ce așteptăm de la tine:

Să lucrezi bine în echipă, dar să nu te temi dacă trebuie să acționezi pe cont propriu. Să fii pregătit de activitate fizică și în aer liber. Să dai dovadă de punctualitate și responsabilitate.

 

Out of town - Căutăm 20 de voluntari

 • Vei organiza evenimentele care au loc la Castelul Banffy de la Bonțida și la Vlaha. Vei fi acolo de la începutul zilei, parcurgând toți pașii necesari amenajării unei locații în aer liber și bunei desfășurări a evenimentelor din incintă. Vei monta corturi, vei aranja mobilierul si decorațiunile, vei ajuta la desfășurarea atelierelor, la gătit și pregătit, vei ști tot ce trebuie să se întâmple de la venirea publicului până la închidere.
 • Programul de lucru:

Programul de lucru se întinde pe toată durata evenimentelor speciale (câte o zi sau două). Vei avea deci posibilitatea să te implici și în alte departamente.

 • Ce așteptăm de la tine:

Sa ai rezistență fizică (locațiile sunt mari si necesită multă mobilitate). Să ai spirit de observație și bune abilități de organizare. Să te descurci în orice situație meteorologică (ploaie, vânt, caniculă) și cu public de toate vârstele (la Bonțida organizăm în principal activități cu și pentru copii).

 

InfiniTIFF - Căutăm 10 voluntari

 • InfiniTIFF este o platformă dedicată noilor forme de storytelling audiovizual și își propune să-i conecteze pe cinefili și artiști la ideile și inovațiile de ultimă oră în materie de realitate virtuală/ Virtual Reality (VR) și cinema interactiv.
 • Vei cunoaște până în cele mai mici detalii locaţia. Vei avea grijă ca locația să fie întotdeauna curată și ordonată, are toate afișele și broșurile de care este nevoie și publicul primește toate informațiile solicitate.
 • Programul de lucru:

Ture de câte 4-6 ore în funcție de programul locației.

 • Ce așteptăm de la tine:

Să dai dovadă de atenție la detalii, bună organizare, o atitudine prietenoasă, disponibilitate pentru a oferi informații și o abilități de a gestiona situații neprevăzute.

 

EducaTIFF - Căutăm 10 voluntari

Sunt cei care se înțeleg cu cei mai tineri spectatori la proiecții și sunt gata să învețe din orice poveste.

Vei asista și ajuta la organizare proiecțiilor, conferințelor și atelierelor din cadrul EducaTIFF, care este un program de educație cinematografică pentru elevi. Vei oferi suport în traducerea discursurilor invitaților speciali sau a discuțiilor cu aceștia din sau în limba engleză.

 • Programul de lucru:

Ture de 5-6 ore, în prima parte a zilei, pe întreaga perioadă a festivalului.

 • Ce așteptăm de la tine:

Bună cunoaștere a limbii engleze, bune abilități de interacțiune cu tinerii, abilități de comunicare și de vorbire în public.

 

Expo Star - Căutăm 20 de voluntari

Vei participa la montarea și demontarea expozițiilor foto. Între timp, vei fi gazda vizitatorilor. Va trebui sa cunoști foarte bine locaţia și să oferi informaţii despre expoziţie si festival.

 • Programul de lucru:

Ture de câte 4-6 ore, în funcţie de programul locaţiei.

 • Ce așteptăm de la tine:

Să dai dovadă de atenţie la detalii, bună organizare, o atitudine prietenoasă, disponibilitate pentru a oferi informaţii și abilitatea de a gestiona situaţii neprevăzute.

 

SCREENING HOT SHOT

Căutăm 90 de voluntari

Sunt voluntarii din prima linie. Ei interacționează cu publicul TIFF la toate proiecțiile și au răspunsuri pentru orice informații le sunt solicitate.

 • Vei asigura  accesul, verificând biletele la intrarea în sălile de proiecție. Vei oferi și colecta fluturașii cu votul publicului și vei înmâna tuturor materialele publicitare TIFF. Vei cunoaște și oferi informații despre festival, program, dar și politica de bilete a festivalului.
 • Program de lucru:

Ture de câte 5 - 6 ore ( se acoperă câte 2 proiecții ) în intervalul orar 10:30 - 01:00.

 • Ce așteptăm de la tine:

Să demonstrezi atenție la detalii, o atitudine prietenoasă, dar și fermă în caz de nevoie, și multă seriozitate. Se apreciază în mod deosebit punctualitatea și capacitatea de a lucra în echipă.

 

SUBTITLE MC

Căutăm 40 de voluntari

Dacă este ceva aproape la fel de important ca filmele din programul TIFF 2017, acestea sunt subtitrările.

 • Va trebui să asiguri sincronizarea subtitrării și asistență tehnică pentru subtitrare la proiecțiile din cadrul festivalului. Înainte de festival, vei fi instruit cu privire la softul pe care-l vei utiliza. Va trebui, de asemenea, să te asiguri la intrarea pe tură ca ai fișierele necesare în stare perfectă de rulare și să ții legătura cu departamentul tehnic pentru orice situație neprevăzută.
 • Programul de lucru:

Turele includ în general două proiecţii succesive, în funcţie de disponibilitatea fiecăruia, în intervalul orar 9:30 - 1:00.

 • Ce așteptăm de la tine:          

Să ai cunoștințe excelente de limbă engleză (dar orice altă limbă străină constituie un plus) și abilități tehnice și digitale la un nivel elementar. Este foarte important spiritul de observație și păstrarea calmului în situații limită.

 

PROMO MASTER

Sunt voluntarii care ajută publicul să identifice din timp filmele și evenimentele pe care nu trebuie să le rateze.

Promovare - Căutăm 25 de voluntari

Vei distribui materiale (broșuri, flyere, ziare, afișe) în cinematografele și locațiile festivalului. Vei ajuta la decorarea și amenajarea locațiilor şi vei asigura schimbarea afișelor din cinematografe, în funcție de programul filmelor și evenimentelor.

 • Program de lucru:

O săptămână înainte de festival, câteva ore pe zi, în funcție de disponibilitatea voluntarului. În timpul festivalului, ture de câte 4-6 ore/ zi, în funcție de materialele sosite. Activitate mai intensă în prima parte a zilei, până în oră 12:00 -13:00.

 • Ce așteptăm de la tine:

Să dai dovadă de bună organizare și muncă în echipă. Atenția la detalii este esențială.

 

Programul zilei - Căutăm 5 voluntari

Vei asigura afișajul zilei și vei pune afișele de tip program în locații. Prin mâinile tale vor trece toate afișele de filme și sinopsisurile pe care le vei organiza pentru ziua următoare. Vei duce materialele necesare în cinematografele TIFF.

 • Program de lucru:

Ture de 4-6 ore, în special în intervalul 09:00-12:00 și 22:00-00:00.

 • Ce asteptăm de la tine:

Abilități de organizare și atenție la detalii. Un mijloc de transport (bicicletă, role, trotinetă) poate fi de mare ajutor.

 

PROTOCOL IDOL

Sunt voluntarii care se asigură că accesul la evenimentele TIFF se desfășoară fără probleme.

Protocol - Căutăm 20 de voluntari

Vei asigura accesul invitațiilor la evenimente speciale și vei verifica invitațiile la punctele de acces. Vei orienta publicul la evenimentele speciale și vei asigura o experiență desăvârșită pentru invitații festivalului.

 • Program:

În funcție de evenimente, atât în timpul zilei cât și seara până târziu.

 • Ce așteptăm de la tine:

Să dai dovadă de punctualitate, seriozitate, eleganță și atenție la detalii. Să știi să refuzi lumea cu răbdare și diplomație.

 

Protocol Special - Căutăm 10 voluntari

Vei pregăti invitațiile la evenimentele speciale pentru invitații locali şi le vei distribui în Cluj, ceea ce presupune că vei fi dintre primii care încep aventura de voluntar TIFF. Vei ajuta, de asemenea, la organizarea Galei TIFF, asigurând buna desfășurare a evenimentului.

 • Program:

O săptămână înainte de festival, program flexibil în prima parte a zilei. În timpul festivalului, pe 9 și 10 iunie, aproximativ 6 ore/zi pentru organizarea și desfășurarea Galei. Vei avea deci posibilitatea să te implici și în alte departamente.

 • Ce așteptăm de la tine:

Seriozitate și flexibilitate, bune abilități de comunicare și să te poți descurca ușor prin Cluj. Bicicleta, trotineta sau alte vehicule pe roți te pot ajuta mult.

 

LOGISTICS HERO

TIFF, dincolo de oameni, presupune și gestionarea unui număr foarte mare de resurse fizice: mobilier, decorațiuni, echipament, accesorii și materiale de diverse feluri. Adevărații eroi nu numai că știu tot timpul unde să le găsească, dar sunt și cei care le transportă și le instalează.

Depozit - Căutăm 10 voluntari

Vei ști tot ce se află în depozit sau în diferitele locații ale festivalului. Vei ajuta la inventarierea obiectelor care vin, la transportul lor, la instalarea unor echipamente la locații, te vei ocupa de mici cumpărături, astfel încât întreaga echipă TIFF să-și poată desfășura activitatea.

 • Program de lucru:

Ture de aproximativ 6 ore, în intervalul 09:00 - 21:00, în timpul festivalului. Câteva zile înainte și după festival: ture flexibile.

 • Ce așteptăm de la tine:

Să ne arăți că ești bine organizat și atent la detalii. Punctualitatea și seriozitatea sunt la fel de importante ca simțul umorului. De asemenea, este recomandat să ai o anumită rezistență la efort fizic.

 

Logistică Specială- Căutăm 10 voluntari

Vei ajuta la transportul mobilierului și echipamentelor de la o locație la alta (scaune, seturi de bere, frigidere, echipament de proiecție, sunet, etc). Vei asigura instalarea acestora înainte de evenimentele speciale (petrecerile TIFF, Weekend la Bonțida, proiecția de la Vlaha) și dezinstalarea lor la finalul acestora. Atribuțiile tale implică în principal muncă fizică.

 • Program de lucru:

Programul se face în funcție de evenimente, în unele zile activitatea poate dura până la ore târzii.

 • Ce așteptăm de la tine:

Să ai chef de muncă, seriozitate și rezistență la efort fizic.

 

TECH WIZZ

Căutăm 10 voluntari

Sunt voluntarii care se descurcă și când toți din jur își pierd speranța.

Vei asigura asistență tehnică în locații, suport IT de bază. Te vei ocupa de conexiunea la internet, conexiunea la imprimante și de orice alte dileme tehnice ale echipei TIFF.

 • Program:

Câteva zile înainte și după festival, după-amiază. Ture de 6 ore în timpul festivalului, în intervalul orar 08:00-00:00.

 • Ce așteptăm de la tine:

Cunoștințe tehnice despre cabluri, computere, etc.. Cunoștințe de bază IT, rețelistică, atenție și bună dispoziție.

 

GUEST GENIUS

Sunt voluntarii care asigură o experiență nemaipomenită pentru invitații străini.

Angels - Căutăm 5 voluntari

Vei întâmpina invitații speciali ai festivalului și îi vei ajută să se simtă ca acasă în fiecare zi de TIFF. Îi vei însoți la evenimente, workshop-uri și te vei asigura că nu le lipsește nici o informație. Îi vei ghida în timpul lor liber și le vei recomanda atracții turistice, restaurante, cafenele sau cluburi. 

 • Program de lucru:

Fiecare voluntar are alocat unul sau mai mulți invitați pe care îi asistă în funcție de programul lor.

 • Ce așteptăm de la tine:

Să vorbești fluent limbi străine (cel puțin una), program flexibil. Trebuie să ai abilități de comunicare și cunoștințe despre cultura cinematografică, muzicală și viața culturală clujeană.

 

Acreditări - Căutăm 7 voluntari

Te vei ocupa de aspectele organizatorice ale experienței pe care o au invitații festivalului. Vei printa și organiza badge-urile invitaților și vei avea contact cu aceștia din primul moment în care ajung la festival. Le vei oferi informații despre program, locații, cazare, festival de la biroul de acreditări al festivalului.

 • Program:

Ture de 6 ore, dimineață/după-masă.

 • Ce așteptăm de la tine:

Să vorbești fluent limbi străine (cel puțin engleza). Trebuie să ai bune abilități de comunicare și organizare și să poți da informații despre evenimente și locații TIFF, despre Cluj în general.

 

Welcome Pack - Căutăm 7 voluntari

Vei prelua și organiza produsele promoționale pentru invitați. Vei organiza agenda de evenimente speciale pentru fiecare invitat în parte, în funcție de acreditarea pe care o are. Vei ține legătură în permanență cu colegii de la departamentul Guest, pentru a stabili prioritățile. 

 • Program:

2 zile înainte de festival ture flexibile + ture de 6 ore, dimineață/ după-masă

 • Ce așteptăm de la tine:

Să vorbești fluent limbi străine (cel puțin engleza), Trebuie să ai bune abilități de comunicare și organizare și să poți da informații despre evenimente și locații TIFF

 

Industry - Căutăm 10 voluntari

Vei ajuta la organizarea atelierelor și masterclass-urilor din cadrul festivalului. Te vei asigura că toate merg strună din punct de vedere tehnic (microfoane, sunet, lumini), dar și logistic (sala este aranjată, materialele publicitare sunt la locul lor, locația este curată). 

 • Program:

Programul de lucru este stabilit în funcție de eveniment, acestea desfășurându-se pe parcursul a 3, 4 zile în timpul festivalului, aproximativ 6 ore/zi.

Vei avea deci posibilitatea să te implici și în alte departamente.

 • Ce așteptăm de la tine:

Să știi să lucrezi în echipă, să ai spirit critic și un ochi orientat înspre detalii. E minunat, de asemenea, dacă ești sociabil/ă și mereu cu zâmbetul pe buze.