Alina Mîndru | TIFF

Alina Mîndru

10.05.2018 17:59

Data nașterii: 17 August, 1987

Alina și-a terminat studiile la Universitatea de Arte George Enescu Iași, Facultatea de Teatru, la clasa profesorilor Mihaela Arsenescu Werner, pentru diploma de Masterat în arta actorului. A susţinut examenul de disertatie cu rolul Patroana din spectacolul Cafeaua domnului ministru
de Horia Gârbea (regia Mihaela Arsenescu Werner).

A colaborat cu Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din Iași la spectacole precum To be or not to be...in love, în regia Antonellei Cornici, Down Way în regia lui Radu Afrim, Domnul Swedenborg vrea să viseze în regia lui Mihai Măniuţiu, Pălăria Florentină în regia lui Silviu Purcărete, Golem în regia lui Alexander Hausvater, Onorabilii în direct în regia lui Sorin Militaru, Tanti Chanel în regia lui Ion Sapdaru. De asemenea, a lucrat și cu Opera Naţională din Iași în spectacole precum Aida (regia: András Kürthy) și Troienele în regia lui Andrei Șerban.

Alina a lucrat și în televiziune, având un rol în serialul Las Fierbinţi, produs de PROTV, dar și cu teatre independente ca Green Hours din București (în piesele Înaintea erei noastre – regia: Daniel Chirilă, Once upon – concept: Daniel Chirilă, Mioritza – muzica și textul: Daniel Chirilă, Daughter sau HadikaTsuki – textul: Daniel Chirilă), printre altele.

Interviu LiterNet: AICI.