Anka Levana | TIFF

Anka Levana

10.05.2018 18:13

Data nașterii: 28 Aprilie, 1984
 

A absolvit Facultatea de Actorie din cadrul Universităţii Hyperion în 2008, la clasa Sebastian Papaiani / Dan Damian. În prezent lucrează cu Teatrul Evreiesc de Stat din București.
 

Printre numeroasele roluri de pe scena Teatrului Evreiesc de Stat s-a remarcat în spectacole precum Corp Străin, regia: David Schwartz, București '41 Tur-Retur, regia: Alexandru Berceanu, Yentl, regia: Erwin Simsensohn, Frau Hess şi grădinile ei și Păpușarul, regia: Alexander Hausvater sau Magicianul din Lublin, regia: Cătălina Buzoianu. De asemenea, a colaborat și cu Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian în spectacolul de balet Roșu și Negru, regia și coregrafa: Adina Cezar, dar și cu Teatrul Metropolis în rolul Ninocica Ananici în spectacolul În rolul victimei, regia: Felix Alexa.
 

În plus, Anka a avut și câteva roluri în flme și seriale: în Micul Spartan, în regia lui Dragoș Iuga, în Susking, regia: Rudolf van der Berg, Rămâi cu mine, regia: Constantin Popescu și Mihai Bauman, The Sister’s Brothers în regia lui Jacques Audiard.

Interviul LiterNet: AICI.