Csaba Ciugulitu | TIFF

Csaba Ciugulitu

10.05.2018 18:16

Data nașterii: 17 Ianuarie, 1976

Csaba este în prezent membru al Companiei Liviu Rebreanu a Teatrului Naţional Târgu-Mureș, iar în trecut a studiat Arta Actorului la Universitatea de Arte Teatrale Târgu-Mureș și la Universitatea Hyperion din București.

De-a lungul carierei sale, Csaba a colaborat cu Teatrul Naţional Târgu-Mureș pentru piese precum Ivanov în regia lui Claudiu Goga (în rolul Kosih Dmitri Nikitici), Domnul Urmuz scrie pagini bizare, un spectacol de Gavriil Pinte (în rolul lui Stamate), Carte junglei în regia Oanei Leahu (în rolul Akela), Femei în pragul unei crize de nervi, regia și coregrafa Răzvan Mazilu (în rolurile Ivan / Malik).

De asemenea, a lucrat și în cinema, având roluri în flme precum Toate fluviile curg în mare în regia lui Alexandru Badea, Poarta albă în regia lui Nicolae Mărgineanu, Kira Kiralina de Dan Piţa, printre altele.

Csaba a primit și o seamă de premii – Premiul pentru interpretare masculină pentru rolurile din spectacolul MARO în regia lui Andi Gherghe la Festivalul Comediei Românești, ediţia a XIV-a, 2016, două premii Hunyadi László la Teatrul CsÍki Játékszin în stagiunile 2001 – 2002 și 2002 – 2003.

Interviu LiterNet: AICI.