Denis Hanganu | TIFF

Denis Hanganu

10.05.2018 18:34

Data nașterii: 7 Iunie, 1994

Denis este proaspăt absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală și Cinematografcă I.L. Caragiale din București (promoţia 2016, clasa Adrian Titieni), dar în ciuda vârstei fragede a reușit să acumuleze multă experienţă pe scenele teatrelor din București.

Astfel, printre colaborările sale se numără cele cu Teatrul Naţional București în spectacolele No man’s land în regia lui Alexandru Morfov, Referinţele la Dali mă excită (Proiect 9G), Înșir-te mărgărite în regia lui Dan Puric și Visul unei nopţi de vară în regia Petrikăi Ionesco.

De asemenea, colaborează și cu teatrele Bulandra (în spectacolele Incendii și Pasărea Albastră, ambele în regia Irinei Banea), ARCUB (în spectacolul București. Instalaţie Umană, în regia lui Radu Nica), și Metropolis (O zi de vară – proiect coordonat de George Ivașcu, Adrian Titieni și Emanuel Pârvu).

În film, a avut roluri principale în scurtmetrajele O despărţire (regia: Alexandru Zepciuc) și Marea cu Sarea (regia: Mihai Panaitescu), dar și roluri episodice în producţii precum Deschide ochii și Umbre.

Interviu LiterNet: AICI.