Elena Purea | TIFF

Elena Purea

10.05.2018 18:38

Data nașterii: 13 Noiembrie, 1974

Elena și-a dat licenţa în Arta Actorului la Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureș, iar în prezent este doctorand al aceleiași Universităţi, dar și cadru didactic asociat acesteia. De asemenea, la momentul actual este actriţă în cadrul Teatrului Naţional Târgu Mureș, în Compania Liviu Rebreanu.

Printre rolurile sale se numără Kami în Kamikaze de Alina Nelega, regia: Alina Nelega, Monoloagele vaginului in regia Alina Nelega, Susan în Overdose de Kelly Stuard, regia: Alina Nelega, toate la Teatrul Ariel din Târgu Mureș.

La Teatrul Naţional din Târgu Mureș a jucat în peste 60 de spectacole cu regizori ca Theodor Cristian Popescu, Radu Afrim, Razvan Mazilu, Victor Ioan Frunză, Cristi Juncu, László Bocsárdi și mulţi alţii. În flm, a jucat în Orizont, în regia lui Marian Crișan.

Elena a primit, de asemenea, și nominalizări și premii de-a lungul carierei sale: in 2007 a primit Premiul pentru cea mai bună actriţă pentru rolurile din Monoloagele vaginului de Eve Ensler, în regia Alinei Nelega, la Festivalul Internaţional de Teatru Atelier. De asemenea, în 2017 a fost nominalizată la premiile Radio Romania pe 2017 pentru rolul Pepa din musicalul Femei în pragul unei crize de nervi după scenariul de flm al lui Pedro Almodóvar.

Interviu LiterNet: AICI.