Irina Drăgănescu | TIFF

Irina Drăgănescu

20.05.2015 12:13

Data nașterii: 5 mai 1984

Este absolventă a Facultății de Teatru din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografica „I.L. Caragiale” din București, secția Arta Actorului (2010).

Irina Drăgănescu își desfășoară activitatea profesională atât în teatre de stat, cum ar fi Teatrul de Comedie, Nottara sau Bulandra din București, cât și în spații alternative (Godot Café Teatru)

A jucat în primul sitcom teatral din România, „Fata care si-a pierdut capul”, precum și în spectacolele „Născut în ’84” sau „Copilul rece” de Marius von Mayenburg, în regia Catincăi Drăgănescu.

De asemenea, joacă și în „Produse domestice”, un performance în regia Ioanei Păun despre fenomenul exploatării bonelor filipineze în România.

A câștigat - pentru rolul Sylveta din „Romanțioșii”, de Edmond Rostand, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, premiul de interpretare COMEDIA ȚINE LA TINEri 2008, oferit de Teatrul de Comedie din București, precum și premiul „Vedeta de mâine”, acordat de Irina Petrescu și Emil Boroghină la Festivalul Vede Teatru, ediția 2009.