ALTE EXPERIENȚE TIFF | TIFF

ALTE EXPERIENȚE TIFF

TIFF ORADEA

În 2018, TIFF a intrat în Oradea transformând orașul, timp de 3 zile, în capitala filmului. Festivalul și-a propus încă de la prima ediție să prezinte cu prioritate acele filme românești sau străine care au lansarea pe marile ecrane în sezonul de toamnă, publicul orădean fiind astfel privilegiat cu vizionări în premieră a unor filme premiate sau succese de box-office. De asemenea, de-a lungul timpului, au fost prezentate proiecții de film cu acompaniament muzical live și cine-concerte în premieră în România.

TIFF SIBIU

La Sibiu, TIFF-ul a ajuns în 2007 pentru a arăta întregii Europe cum celebrează capitala culturală europeană a acelui an cea de a șaptea artă. De atunci, Festivalul de la Sibiu a crescut și, an de an, a ajuns în mai multe locații, la mai mulți oameni, cu mai multe filme și evenimente conexe. În fiecare an, Festivalul de la Sibiu a avut mai mulți invitați de marcă, a prezentat pelicule în premieră națională, a încântat prin experiențe artistice inedite și a transformat Sibiul, pentru cateva zile, în capitala cinematografică a țării.

CARAVANA TIFF

Unul dintre cele mai ample proiecte ale Asociaţiei pentru Promovarea Filmului RomânescCaravana TIFF traversează orașele din România de 12 ani. Pe un ecran gonflabil uriaș, în aer liber, spectatorii urmăresc filme recente premiate în festivaluri și succese de casă românești, europene și nu numai.

Proiectul a fost iniţiat în 2009, pentru a suplini lipsa cinematografelor în majoritatea orașelor. După succesul primei ediţii, organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) au decis să continue campania de promovare la nivel internaţional. Alături de festivalurile de la Sofia, Sarajevo și Istanbul, TIFF a lansat în 2010 Operation Kino, menit să atragă atenţia asupra problemei distribuţiei de filme la nivel european, în special în ţările fără o industrie cinematografică solidă. 

SUNSCREEN FILMS & ARTS FESTIVAL

Sunscreen Film & Arts Festival ( 8-11 septembrie 2022) este primul eveniment cultural de amploare care aduce cele mai importante filme românești și internaționale pe malul mării, la Constanța. Inițiat de Transilvania Film și echipa din spatele Festivalului Internațional de Film Transilvania, cu o experiență de peste 20 de ani, Sunscreen propune constănțenilor și turiștilor de pe litoral proiecții outdoor și indoor, cine-concerte, concerte și întâlniri cu cele mai importante nume ale cinematografiei contemporane.

NOAPTEA ALBĂ A FILMULUI ROMÂNESC

Proiectul a fost conceput în anul 2010, ca urmare a necesităţii de promovare constantă a filmului românesc, pe modelul unor platforme similare cu intrare liberă precum Noaptea Albă a Bucureștiului, Noaptea Albă a Muzeelor sau Noaptea Albă a Galeriilor. Publicul larg are astfel ocazia de a viziona, într-o singură noapte, filme românești de toate genurile, evenimentul funcţionând și ca o platformă de întâlniri între spectatori și realizatorii de film.

Ajuns în 2022 la cea de-a 13-a ediţie, Noaptea Albă a Filmului Românesc a reușit să atragă mii de spectatori într-o singură noapte, în săli de cinema, spaţii în aer liber și locaţii neconvenţionale din București.