UPDATE: Deadline extins | Încep înscrierile pentru Bursa Alex. Leo Șerban | TIFF

UPDATE: Deadline extins | Încep înscrierile pentru Bursa Alex. Leo Șerban

13.03.2020 09:09

Proiectele înscrise anul acesta pentru Bursa Alex. Leo Șerban rămân valabile pentru ediția reprogramată.

Înscrierile pentru Bursa „Alex. Leo Șerban” se prelungesc până pe 27 martie

Deadline extins pentru înscrierile la cea de-a șasea ediție a Bursei „Alex. Leo Șerban”, acordată în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (29 mai - 7 iunie). Proiectele pot fi depuse de către cineaști, jurnaliști și critici de film până pe 27 martie (inclusiv).

---

Cineaștii, jurnaliștii și criticii de film sunt invitați să-și înscrie proiectele pentru cea de-a șasea ediție a Bursei Alex. Leo Șerban, acordată în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc între 29 mai și 7 iunie 2020 la Cluj-Napoca. Inițiată în memoria unuia dintre cei mai importanți critici de film din România, bursa are o valoare de 2500 de euro și este oferită în parteneriat cu Conceptual Lab.

În acest an, Bursa Alex. Leo Șerban este deschisă cineaștilor aflați la primul sau al doilea lungmetraj și tinerilor jurnaliști și critici de film. Pot fi depuse proiecte de lungmetraj – ficțiune sau documentar – aflate în dezvoltare sau pre-producție și proiecte editoriale axate pe cinema (carte, revistă, website, emisiune, vlog, blog etc). Participanții trebuie să aibă vârsta maximă de 35 de ani. 

Dosarele trebuie să conțină descrierea proiectului, o scrisoare de motivație și CV și pot fi înscrise prin completarea formularului disponibil la acest link: tiff.ro/inscrieri-bursa-alexleo-serban

Câștigătorul va fi premiat în cadrul celei de-a 19-a ediţii. TIFF își propune să contribuie ulterior la realizarea proiectului viitorului bursier, prin intermediul programelor pe care le derulează. Bursierul ediției din 2019 este Lina Vdovîi, cu proiectul Il Bel Canto, un demers profund personal, un documentar despre regăsirea tatălui ei și abuzurile suferite de acesta ca imigrant în Italia. Mențiunea specială pentru un proiect editorial i-a fost oferită lui Iosif Prodan, pentru dokumentar.ro.

Totodată, o Mențiune specială în valoare de 1000 de euro – oferită de Conceptual Lab și TIFF – va recompensa performanța unui actor român sub 35 de ani care s-a remarcat într-un scurtmetraj sau un lungmetraj lansat în 2019. Lista scurtă a celor propuși pentru această menţiune va fi publicată, în curând, pe tiff.ro. În 2019, pe scena galei TIFF a urcat Alex Bogdan, premiat pentru rolul din Îmi este indiferent dacă în storie vom intra ca barbari  (r. Radu Jude).

***

Bursa Alex. Leo Șerban, iniţiată de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Romanian Film Initiative, a fost acordată pentru prima dată în 2012, la TIFF, în memoria unuia dintre cei mai importanți critici de film români și, totodată, un prieten drag al festivalului, Alex. Leo Șerban. 

Dacă la primele trei ediţii, bursa era adresată exclusiv tinerilor jurnaliști și critici de film, câștigătorii beneficiind de un sejur de perfecţionare profesională în contextul creativ al Festivalului de Film Românesc de la New York, Making Waves, organizat de Romanian Film Initiative, începând din 2018 se adresează deopotrivă regizorilor și scenariștilor.

Ediţia cu numărul șase a Bursei Alex. Leo Șerban se desfășoară în parteneriat cu Conceptual Lab, un proiect al Asociaţiei Identitate Culturală Contemporană. 

***

Ne puteți urmări pe:

tiff.ro | FB: TransilvaniaIFF | InstagramYoutube

Filme oricând și oriunde pe teritoriul României, pe TIFF Unlimited: unlimited.tiff.ro.

***

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania.