Caravana Filmelor TIFF 2012 | TIFF

Caravana Filmelor TIFF 2012

12.07.2012 17:36
Operation Kino pornește pe 13 iulie și va cuprinde 9 oraşe

 

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), continuă proiectul de succes, Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino, împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo și Istanbul, alături de Reelport, unul dintre principalii actori de pe piaţa digitală de film din Europa. Întreg proiectul este sprijinit de programul MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

A 4-a ediţie a Caravanei se va desfăşura în intervalul 13 iulie – 6 septembrie 2012 şi va cuprinde 9 destinaţii: Constanța (13-15 iulie), Mangalia (20-22 iulie), Sibiu (27-29 iulie),
Cluj (3-5 august), Iași (10-12 august), Braşov (24-26 august), Bistrița (28-30 august), Oradea
(31 august - 2 septembrie), Timișoara (4-6 septembrie). Proiecțiile  se desfășoară în aer liber, iar accesul este gratuit.

Printre filmele ce vor fi proiectate în cadrul Caravanei TIFF 2012 / Operation Kino se numără
Cumplit de fericită / Happy, happy, în regia lui Anne Sewitsky, comedie ce a obținut Marele Premiu Sundance 2011; Our Grand Despair / Marea noastră disperare, producție turcească nominalizată la Ursul de Aur – Festivalul Internațional de Film Berlin 2011; Children of Sarajevo / Copii din Sarajevo, film cu care Aida Begic a obținut Premiul special al juriului, secțiunea Un Certain Regard,
Cannes 2012; Tilt (dramă romantică în regia lui Victor Chouchkov), filmul pe care Bulgaria l-a înscris la Premiile Oscar 2012, secțiunea cel mai bun film străin.

De asemenea, putem menționa Gianni și femeile/ Gianni e le Donne, o comedie italiană semnată de Gianni di Gregorio, cu Kitty Cepraga într-un rol extrem de provocator sau The Best Exotic Marigold Hotel/ Hotelul Marigold, de John Madden, jurnalul aventurilor amuzante ale unor pensionari britanici, care decid să se retragă la bătrâneţe într-un hotel din exotica Indie, pe care materialele promoţionale îl prezintă ca fiind cel mai opulent şi frumos loc de pe pământ.

Pe lista titlurilor prezentate în cadrul Caravanei se regăsesc și cele mai recente producții autohtone, precum Despre oameni și melci, cel mai recent film al lui Tudor Giurgiu, care a deschis oficial TIFF 2012 și va avea lansarea oficială pe marile ecrane în această toamnă, Visul lui Adalbert, o comedie neagră semnată de o Gabriel Achim, sau Tatăl Fantomă, în regia lui Lucian Georgescu, cu Marcel Iureș într-un rol deopotrivă impresionant și inedit.

În decursul celor 3 ediţii de succes ale proiectului Caravana Filmelor TIFF, publicul s-a dovedit extrem de receptiv la iniţiativa APFR. Astfel, în 2011, peste 25.000 de spectatori au ales să se bucure de filmele prezentate în Caravană.

Mai multe detalii despre calendarul Caravanei TIFF 2012 şi programul din fiecare oraş, vor fi disponibile în curând pe site-ul www.tiff.ro

 

Susținut de: Digi (RCS & RDS)

Recomandat de: KissFM

Parteneri media: Zile și Nopți, CineFan, Hipmag, Metropotam