Caravana Filmelor TIFF 2013 continuă la Bacău | TIFF

Caravana Filmelor TIFF 2013 continuă la Bacău

08.08.2013 22:45
Proiecție specială pentru persoanele cu deficiențe de vedere la Bacău

Cea de-a patra ediție a Caravanei Filmelor TIFF are loc în 13 orașe din România. Caravana şi-a început traseul din Buzău traversând oraşele Timișoara, Oradea, Bistrița, Cluj-Napoca, Fălticeni, Iaşi şi Focşani continuându-și drumul către Bacău. Cu sprijinul Primăriei Municipiului Bacău, timp de trei zile, în perioada 9 - 11 august, în Parcul Cancicov,  de la ora 22.00, cinefilii vor avea ocazia să vadă trei dintre filmele de succes prezentate la TIFF 2013.

Pentru prima dată în România, prin intermediul Caravanei TIFF si a Fundației Cartea Calatoare, nevăzătorii vor avea şansa de a urmări filme romanesti în are liber.

La Bacau, persoanele cu deficienta de vedere vor avea parte de proiecția filmului Poziția Copilului (r. Călin Peter Netzer), in condiţii similare de accesibilitate cu orice altă persoană din societate. Pelicula a fost accesibilizata special pentru persoanele cu deficiente de vedere, prin inserarea unor  descrieri audio referitoare la decoruri, costume, mimică, si alte elemente vizuale ale filmului.

Program :

Vineri, 9 augustPoziția Copilului (2012). Al treilea lungmetraj regizat de Călin Peter Netzer este o poveste despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, vorbindu-ne cu umor, dar și cu emoție despre o mamă dominatoare și copilul ei adult. Într-o noapte friguroasă de martie, Barbu goneşte pe stradă cu 50 de kilometri peste limita legală şi loveşte un copil. Acesta moare curând după accident. Ar putea urma o condamnare la închisoare între trei şi 15 ani. Este timpul ca mama lui Barbu, Cornelia, să intervină. Arhitectă cu experienţă şi membră a clasei avute a României, ea începe campania să-şi salveze fiul letargic. Banii, speră ea, ar putea convinge martorii să dea declaraţii false. Până şi părinţii copilului ucis ar putea fi liniştiţi cu o sumă de bani...

Sâmbătă, 10 augustFuneralii Fericite (2013) în regia lui Horaţiu Mălăele. Într-un cartier periferic din Bucureşti, imigranţii îşi îneacă amarul în cârciuma lui Samir: „La imigrantul fericit”. La o masă, trei prieteni au pierdut şirul paharelor. Ei sunt: Lionel – un român reîntors din Franţa unde a lucrat în construcţii, Kiril – un bulgar contrabandist de mică anvergură şi Igor – un rus fără permis de şedere în România, care lucrează la negru ca instalator. Presaţi de iminenţa raziei duminicale pe care o face la oră fixă agentul Porumbel, cei trei o şterg rapid din cârciumă împreună cu ceilalţi clienţi. Ajung lângă un teren viran unde s-a instalat o tabără de ţigani. Ca să se distreze, cei trei plătesc o ţigancă să le ghicească viitorul. Aceasta le prezice data exactă a morţii şi modul în care vor muri.  De aici începe distracţia…

Duminică, 11 augustHasta la vista (2011) in regia lui Geoffrey Enthoven. Trei tipi de 20 şi ceva de ani iubesc vinul şi femeile, dar sunt încă virgini. Aflaţi în Spania, se prefac mari amatori ai unui tur al podgoriilor din zonă, dar speranţa lor este că vor avea parte de prima experienţă sexuală. Nimic nu-i va opri. Nici măcar handicapurile lor: unul e orb, celălalt e în scaunul cu rotile, iar al treilea este complet paralizat.

Intrarea la proiecțiile de filme este liberã.

Mai multe detalii despre filme și program gãsiți pe www.romfilmpromotion.ro, sau pe pagina de facebook a Caravanei TIFF.

Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino este un proiect organizat de Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul programului MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

Realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Bacău.

Eveniment prezentat de : Carlsberg.

Partener principal: UPC.

Recomandat de: Europa FM.

Parteneri media nationali: Adevărul, Cinemagia, Dilema Veche, FilmReporter.ro, CinemaRx.ro

Parteneri media locali: Ziarul de Bacau, Bacau.ro