Caravana Filmelor TIFF ajunge la Roman | TIFF

Caravana Filmelor TIFF ajunge la Roman

22.08.2013 10:59
Cu sprijinul Primăriei Municipiului Roman, joi 22 august, de la ora 21.30, în Piaţa Roman Vodă, cinefilii vor avea ocazia să vadă filmul "Despre Oameni si Melci".

Cea de-a patra ediție a Caravanei Filmelor TIFF are loc în 13 orașe din România. Caravana şi-a început traseul din Buzău traversând oraşele Timișoara, Oradea, Bistrița, Cluj-Napoca, Fălticeni, Iaşi, Focşani, Bacău, Braşov continuându-și drumul către Roman.

Cu sprijinul Primăriei Municipiului Roman, joi 22 august, de la ora 21.30, în Piaţa Roman Vodă, cinefilii vor avea ocazia să vadă filmul Despre Oameni si Melci (r. Tudor Giurgiu), deţinator al titlului de  “Cel mai vizionat film românesc al anului 2012’’.

Joi, 22 augustDespre Oameni si Melci (2012), în regia lui Tudor Giurgiu, premiat la Festivalul de Film din Varsovia, Festivalul Internațional de Film de la Valladolid, premiat cu Trofeul Palic Tower la Festivalul Internaţional de Film Palic din Serbia şi deţinător al titlului de Cel mai vizionat film românesc al anului 2012.

Câmpulung Muscel,  1992, fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre cei 3000 de muncitori pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă.

George Petrescu, liderul de sindicat (soţul Anei, tatăl lui Viorel) trăieşte cu o sumă modică lunară, la fel ca toţi ceilalţi muncitori din oraş. Neputând să doarmă, într-o noapte, vede o reclamă la televizor despre o bancă de spermă care plăteşte 50 dolari pentru fiecare donaţie. Aşa îi vine ideea nebunească de a salva fabrica şi locurile de muncă  ale colegilor săi.  Dacă 1000 dintre muncitori îşi vând sperma timp de o săptămână, ar putea strânge suficienţi bani pentru a salva fabrica de la faliment. Aşa, ar putea să dea din nou drumul la producţie şi toată lumea ar avea din nou de lucru.

Pentru prima dată în România, prin intermediul Caravanei TIFF şi a Fundaţiei Cartea Călătoare, nevăzătorii vor avea şansa de a urmări filmul Despre Oameni si Melci, in condiţii similare de accesibilitate cu orice altă persoană din societate. Pelicula a fost adaptată special pentru persoanele cu deficienţe de vedere, prin inserarea unor descrieri audio referitoare la decoruri, costume, mimică, şi alte elemente vizuale ale filmului.

Intrarea la proiecţia de film este liberă.
Mai multe detalii găsiți pe www.romfilmpromotion.ro, sau pe pagina de facebook a Caravanei TIFF

Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino este un proiect organizat de Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul programului MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

Realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Roman
Eveniment prezentat de : Carlsberg.
Partener principal: UPC.
Recomandat de: Europa FM.
Parteneri media nationali: Adevărul, Cinemagia, Dilema Veche, FilmReporter.ro, CinemaRx.ro .
Parteneri media locali: CNS TV,  Ziarul de Roman, Monitorul de Roman.
Sponsor: Hotel Mariko Inn – Roman