Caravana Filmelor TIFF la Timișoara | TIFF

Caravana Filmelor TIFF la Timișoara

12.08.2014 12:14
Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino va avea loc în Timișoara în perioada 11- 17 august, la Grădina de vară Capitol.

Proiecțiile au loc începând cu ora 21:45. Organizată împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul și Odessa, Caravana TIFF aduce în atenția publicului filme de succes din țările UE și non-UE, punând accent totodată pe producțiile autohtone.

Proiectul își propune să ofere timișorenilor experiența cinema-ului de calitate. Alături de celelalte caravane din țările partenere, evenimentul ajută la dezvoltarea unor noi audiențe și oferă noi perspective în ceea ce privește dezvoltarea filmelor din Sud-Estul Europei.

Intrarea la proiecțiile organizate în perioada 11-15 august este liberă. Accesul la proiecțiile organizate in weekend, 16-17 august, se face pe baza biletelor achiziționate de la casa de bilete situată la intrarea în Grădina de vară Capitol. Prețul unui bilet este de 10 lei. Biletele pentru proiecțiile din weekend se pot cumpăra în perioada 13- 17 august, intre orele 20:00-22:00.

 

Program:

- Luni 11 august - „With Mum/ Cu mama” (regia Faruk Lončarević) - intrare liberă

Sarajevo. Un deceniu după război. Berina, o tânără artistă introvertită, încearcă să-și salveze mama bolnavă de cancer în fază terminală prin ritualuri, magie, speranță.

- Marți 12 august –„Nuntă în offsaid” regia Daniel Sánchez Arévalo – intrare liberă

Ephraim, cel mai mic din cinci fraţi, îi cere colegei lui Carla, în vârstă tot de zece ani, să se mărite cu el când vor împlini 18 ani. Opt ani mai târziu, cine s-ar fi gândit că Spania va juca finala Cupei mondiale la fotbal în Africa de Sud exact în ziua nunţii lor? Ephraim îşi reuneşte familia în această zi de catharsis naţional şi, cu întreaga ţară paralizată de meci, fiecare membru al familiei se va confrunta cu cea mai importantă provocare a vieţii: să se accepte aşa cum este.

- Miercuri 13 august - „Stockholm” (regia Rodrigo Sorogoyen) – intrare liberă

O întâlnire aparent banală, între un băiat și o fată. El ii mărturisește că s-a îndragostit la prima vedere, ea nu-l crede. Pe parcursul plimbării lor nocturne prin Madrid, fiecare își dezvăluie treptat dorințele, secretele, dar și câteva minciuni nevinovate. Curând, însă, vor reveni cu picioarele pe pământ, în realitatea dură a luptelor pentru control, a jocurilor psihologice și a conflicelor între sexe.

Stockholm ne oferă ocazia extraordinară de a observa relatiile dintre tinerii din ziua de azi.

"Stockholm" este câștigătorul Trofeului Transilvania la TIFF 2014.

- Joi 14 august – „București, unde ești?” (regia Vlad Petri) – intrare liberă

La 23 de ani de la Revoluţie, românii se întorc pe străzile Bucureştiului, recucerind spaţiul public. Regizorul le urmăreşte poveştile pe parcursul unui an de zile, de la primele zile ale protestelor până în zilele referendumului pentru demiterea preşedintelui. Un film despre oameni în acelaşi timp impulsivi şi curajoşi, pierduţi şi devastaţi. Şi despre o revoluţie care devine o absurditate tragică.

- Vineri 15 august – „Domnișoara Christina” (regia Alexandru Maftei) - intrare liberă

Ecranizare a binecunoscutei nuvele "Domnişoara Christina" de Mircea Eliade. Prins între dragostea imposibilă de dincolo de moarte a Domnişoarei Christina şi cea pământeană pentru Sanda, logodnica lui, tânărul Egor luptă pe tărâmul alunecos dintre vis şi realitate. Va reuşi el să-şi salveze iubita şi sufletul din această confruntare întunecată?

- Sâmbătă 16 august – „#Selfie” (regia Cristina Iacob) – intrare pe bază de bilet

În loc să stea acasă şi să înveţe pentru Bac, trei proaspăt absolvente de liceu decid să plece la mare şi să îşi termine adolescenţa în stil rebel. Yasmine, Roxi şi Ana sunt hotărâte să se distreze şi să uite de responsabilităţi în ultimele două zile dinainte de examenul maturităţii, iar asta înseamnă să încalce orice regulă şi să facă tot ce le trece prin minte, fără să ţină cont de consecinţe. Vor libertate, adrenalină şi dragoste de-o vară, iar cei trei tineri pe care îi agaţă la mare par mai mult decât dispuşi să le ofere ce doresc.

- Duminica 17 august – „Expresul zăpezii/ Snowpiercer” (SUA,2013) - intrare pe bază de bilet

În viitorul apropiat, un experiment destinat să micşoreze efectele încălzirii globale aruncă Terra într-o nouă epocă de gheaţă şi ucide aproape toate fiinţele vii. Singurii supravieţuitori umani sunt călătorii din Snowpiercer, un tren gigantic pus în mişcare de un motor revoluţionar. La bord este proclamat un strict sistem de clase sociale, cu elita spre capătul din faţă al trenului, iar cei săraci în capătul opus. În anul 2031, cei defavorizaţi se pregătesc de revoluţie...

Mai multe detalii despre filme și program găsiți pe pagina de Facebook www.facebook.com/caravanatiff.

Caravana Filmelor TIFF la Timișoara este un proiect organizat de Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc.

Realizat cu sprijinul: Primăriei Municipiului Timișoara și al Filarmonicii Banatul Timișoara.

Susținut de: DIGI

Parteneri: TNT, TRANSILVANIA FILM

Recomandat de: EUROPA FM

Parteneri media: Cinemagia, Zile si Nopti, CineFAN, Film Reporter, Orasul Meu.

Parteneri media locali: Radio Romania Timisoara, Agenda, PubliTim, Timis online - tion.ro, Ora de Timis, Vest 24

Parteneri locali: Marele ecran, Pelicula Culturala.

Partener de ospitalitate: Hotel CheckInn