Caravana TIFF ajunge la Iași | TIFF

Caravana TIFF ajunge la Iași

28.07.2013 22:29
Cu sprijinul Palas Mall Iaşi, timp de două zile, în perioada 30 - 31 iulie, în Parcul Palas, de la ora 22.00, cinefilii vor avea ocazia să vadă două dintre filmele de succes prezentate la TIFF 2013.

Cea de-a patra ediție a Caravanei TIFF are loc în 13 orașe din România. Caravana şi-a început traseul din Buzău traversând oraşele Timișoara, Oradea, Bistrița, Cluj-Napoca şi Fălticeni, continuându-și drumul către Iaşi. Cu sprijinul Palas Mall Iaşi, timp de două zile, în perioada 30 - 31 iulie, în Parcul Palas,  de la ora 22.00, cinefilii vor avea ocazia să vadă două dintre filmele de succes prezentate la TIFF 2013.

Marţi, 30 iulie - Blancanieves/ Albă ca Zăpada (2012), în regia lui Pablo Berger, este o reinterpretare stilizată a basmului fraților Grimm, cu mijloacele cinema-ului de la începutul secolului XX. Acțiunea se mută din nordul rece al Europei pe coastele Andalusiei, în anii 20. Albă ca Zăpada, numită Carmen (Macarena Garcia), este fiica orfană de mamă a unui toreador (Daniel Giménez Cacho) și călătorește cu un grup de matadori pitici. În ciuda mașinațiunilor puse la cale de mama sa vitregă, sursa pasiunilor și tensiunilor distrugătoare din poveste - interpretată memorabil de Maribel Verdú (Labirintul lui Pan și Y tu mamá también) – Carmen calcă pe urmele tatălui ei și intră în arenă. Filmul a fost propunerea oficială a Spaniei la Oscarul pentru Cel mai bun film străin și a câștigat zece premii Goya – trofeele industriei spaniole de cinema - inclusiv pentru Cel mai bun film și Cel mai bun debut.

Miercuri, 31 iulie – Lore (regia: Cate Shortland). În primăvara anului 1945, armata germană se prăbușește dupa ce suferă mai multe înfrângeri. Pe măsură ce Forțele Aliate încearcă să găsească refugiu în patria-mamă, cinci copii încep o călătorie ce va da o nouă dimensiune conceptelor de familie, dragoste și prietenie. Trebuind să aibă grijă de fraţii ei mai mici după ce părinţii lor nazişti sunt arestaţi, Lore străbate împreună cu ei Germania de după război. Pentru a avea o șansă la viață, copiii trebuie să ajungă la casa bunicii lor din Nord. În mijlocul haosului unei naţiuni învinse, Lore îl întâlneşte pe Thomas, un tânăr evreu refugiat, extrem de misterios. Thomas li se alătură în această călătorie, iar Lore descoperă că lumea ei fragilă este zguduită în egală măsură de ură și dorință. Pentru a supraviețui, ea trebuie să învețe să aibă încredere într-o persoană față de care a fost educată să simtă exact opusul.

Intrarea este liberă.

Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino este un proiect organizat de Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul programului MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

Eveniment prezentat de Carlsberg
Partener principal: UPC
Recomandat de: Europa FM.
Parteneri media nationali: Adevărul, Cinemagia, Dilema Veche, FilmReporter.ro, CinemaRx.ro
Parteneri media locali: TeleM Iasi, Iaşi Fun, Ziarul de Iaşi, Iaşi 365, Iaşiciteşte.ro, Radio Romania Iaşi.