Caravana TIFF la Cluj-Napoca | TIFF

Caravana TIFF la Cluj-Napoca

22.07.2013 23:19
În perioada 23-25 iulie, începând cu ora 22:00, Parcul Central din Cluj-Napoca va găzdui proiecțiile Caravanei TIFF.

Cea de-a patra ediție a Caravanei Filmelor TIFF are loc în 13 orașe din România. Prima oprire a fost la Buzău, apoi la Timișoara, Oradea și Bistrița, caravana continuându-și drumul către Cluj-Napoca. Cu sprijinul Primariei Municipiului Cluj-Napoca, timp de trei zile, în perioada 23 - 25 iulie, în Parcul Central (aleea Principală),  de la ora 22.00, cinefilii vor avea ocazia să vadă trei dintre filmele de succes prezentate la TIFF 2013.

Marţi, 23 iulieLore / Lore (regia: Cate Shortland). În primăvara anului 1945, armata germană se prăbușește dupa ce suferă mai multe înfrângeri. Pe măsură ce Forțele Aliate încearcă să găsească refugiu în patria-mamă, cinci copii încep o călătorie ce va da o nouă dimensiune conceptelor de familie, dragoste și prietenie. Trebuind să aibă grijă de fraţii ei mai mici după ce părinţii lor nazişti sunt arestaţi, Lore străbate împreună cu ei Germania de după război. Pentru a avea o șansă la viață, copiii trebuie să ajungă la casa bunicii lor din Nord. În mijlocul haosului unei naţiuni învinse, Lore îl întâlneşte pe Thomas, un tânăr evreu refugiat, extrem de misterios. Thomas li se alătură în această călătorie, iar Lore descoperă că lumea ei fragilă este zguduită în egală măsură de ură și dorință. Pentru a supraviețui, ea trebuie să învețe să aibă încredere într-o persoană față de care a fost educată să simtă exact opusul.

Miercuri, 24 iulieHasta la vista (2011) in regia lui Geoffrey Enthoven. Trei tipi de 20 şi ceva de ani iubesc vinul şi femeile, dar sunt încă virgini. Aflaţi în Spania, se prefac mari amatori ai unui tur al podgoriilor din zonă, dar speranţa lor este că vor avea parte de prima experienţă sexuală. Nimic nu-i va opri. Nici măcar handicapurile lor: unul e orb, celălalt e în scaunul cu rotile, iar al treilea este complet paralizat.

Joi, 25 iulie - Blancanieves/ Albă ca Zăpada (2012), în regia lui Pablo Berger, este o reinterpretare stilizată a basmului fraților Grimm, cu mijloacele cinema-ului de la începutul secolului XX. Acțiunea se mută din nordul rece al Europei pe coastele Andalusiei, în anii 20. Albă ca Zăpada, numită Carmen (Macarena Garcia), este fiica orfană de mamă a unui toreador (Daniel Giménez Cacho) și călătorește cu un grup de matadori pitici. În ciuda mașinațiunilor puse la cale de mama sa vitregă, sursa pasiunilor și tensiunilor distrugătoare din poveste - interpretată memorabil de Maribel Verdú (Labirintul lui Pan și Y tu mamá también) – Carmen calcă pe urmele tatălui ei și intră în arenă. Filmul a fost propunerea oficială a Spaniei la Oscarul pentru Cel mai bun film străin și a câștigat zece premii Goya – trofeele industriei spaniole de cinema - inclusiv pentru Cel mai bun film și Cel mai bun debut.

Intrarea este liberă.

Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino este un proiect organizat de Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul programului MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

Eveniment prezentat de Carlsberg
Partener principal: UPC
Recomandat de: Europa FM.
Parteneri media nationali: Adevărul, Cinemagia, Dilema Veche, FilmReporter.ro, CinemaRx.ro
Parteneri media locali: Realitatea TV Cluj, Buzznews, Cluj Today, Foaia Transilvania,  BogdanRosca.ro