Oradea, a treia oprire a Caravanei TIFF | TIFF

Oradea, a treia oprire a Caravanei TIFF

14.07.2013 14:47
Proiecțiile vor avea loc pe platoul de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor, în perioada 15-17 iulie, începând cu ora 22:00. Intrarea este liberă.

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) continuă proiectul de succes Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino. Organizată împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul, Odessa și Reelport, unul dintre principalii actori de pe piaţa digitală de film din Europa, caravana își propune să aducă în atenția publicului filme de succes din țările UE si non-UE.

Cea de-a patra ediție a Caravanei TIFF are loc în peste 10 orașe din România. Caravana a poposit deja la Buzău și Timișoara, continuându-și acum drumul către Oradea. Cu sprijinul Primăriei, timp de trei zile, în perioada 15-17 iulie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 22.00, cinefilii vor avea ocazia să vadă trei dintre filmele de succes prezentate la TIFF 2013.

• Luni, 15 iulie – Și caii sunt verzi pe pereți (regia: Dan Chișu) - Al treilea lungmetraj regizat de Dan Chişu este o poveste despre iluzia îmbogăţirii. Într-o ţară precum România, oamenii cred că a deveni bogat peste noapte nu este doar posibil ci şi uşor realizabil. Plecând de la această realitate, filmul urmăreşte două destine: primul este cel al unui cuplu tânăr care câştigă la tombolă o sumă importantă de bani, iar cel de-al doilea este al unui magazioner care îşi pierde slujba din cauza lipsei cunoştintelor de calculator.

• Marți, 16 iulie – Condamnat la viață (regia: Bogdan Dreyer). Un sat din Transilvania, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Un soldat german este găsit mort la marginea satului. Nu se ştie cine este vinovatul, iar ofiţerii germani ameninţă că îi vor executa pe cei mai importanţi zece membri ai comunităţii dacă făptaşul nu se va preda. Ca să scape, fruntaşii încearcă să-l convingă pe Ipu, "nebunul satului", să-şi asume el vina.

• Miercuri, 17 iulie - Lifelong / Pe viață (regia: Asli Özge). Ela este o artistă respectată, iar Can un arhitect de succes. Locuiesc într-o casă frumoasă proiectată de Can, într-unul din cele mai selecte cartiere ale Istanbulului. Deşi pasiunea a dispărut dintre ei, respectul reciproc şi admiraţia le ţin relaţia la suprafaţă. Asta până când Ela surprinde o conversaţie telefonică a lui Can.

Intrarea este liberă.

Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino este un proiect organizat de Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul programului MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

Eveniment prezentat de Calsberg
Partener principal: UPC
Recomandat de: Europa FM.
Parteneri media nationali: Adevarul, Cinemagia, Dilema Veche, Film Reporter.
Parteneri media locali: Bihoreanul, BihorȘtiri.ro