Caravana TIFF Unlimited la Satu Mare | 2023 | TIFF

Caravana TIFF Unlimited la Satu Mare | 2023

03.08.2023 10:15
Data: 
Vineri, 4 August, 2023 - 21:15
Locatie: 
Pasajul Corneliu Coposu

Caravana TIFF Unlimited ajunge și în acest an la Satu Mare, în Pasajul Corneliu Coposu. Timp de trei seri, în weekendul 4-6 august, ai proiecții de scurtmetraje și filme în aer liber, din selecția celui mai mare festival de film din România și nu numai.

Program:

VINERI, 4 august

21:15: Exercițiu de concediu, r. Lara Ionescu | România, 22’

Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Scurtmetraj la TIFF 2023

21:37: E pericoloso sporgersi, r. Nae Caranfil | România, 104’

Premiul criticii la Festivalul Internațional de Film de la Montpellier

Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Bratislava

Premiul special al juriului la Festivalul de Film de la La Baule

Lui Horațiu, soldat în termen, i s-au aprins călcâiele după Cristina, elevă în ultimul an de liceu. Ea n-ar fi neapărat contra, dar numai în urma unei obligatorii logodne. Principiu la care va renunța curând odată cu apariția în oraș a lui Dino, actor de mâna a doua, dar reputat Casanova de provincie. Trei destine desfășurate în trei capitole unde aceeași poveste e reistorisită din punctul de vedere al celor trei protagoniști; o comedie dezlănțuită în care cu toții devin victimele propriilor confuzii și quid pro quo-uri, fiecare nutrind în secret aceeași aspirație de a se elibera din „cazarma” personală pentru a descoperi orizonturi mai largi și mai promițătoare.

 

SÂMBĂTĂ, 5 august

21:15: Jackpot, r. Makkai Márk | România, 24’

21:40: Povești indiscrete / Stories not to be told, r. Cesc Gay | Spania, 100’

O comedie despre acele situaţii care am vrea să se piardă în negura memoriei imediat ce s-au întâmplat, precum o gafă comisă în văzul tuturor sau o decizie totalmente absurdă. Cinci poveşti se alătură într-o odă ironică şi plină de compasiune despre inabilitatea oamenilor de a-şi controla emoţiile şi de a face doar ce e oportun.

 

DUMINICĂ, 6 august

21:15: Hanna & Flora, r. Márton Nagy | România, 25’

21:40: Vârfuri și abisuri / MAGASSÁGOK ÉS MÉLYSÉGEK, r. Sándor Csoma | Ungaria, 96’

Hilda e soţia renumitului alpinist maghiar Zsolt Eröss. De la mii de kilometri distanţă, Hilda urmăreşte cu sufletul la gură cum soţul său se chinuie să cucerească al treilea cel mai înalt pisc din lume, dar este tot mai extenuat şi într-un târziu îşi află sfârşitul. Hilda este acum văduvă, unde va găsi puterea să meargă mai departe?

----

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Prezentat de: Banca Transilvania

Cu sprijinul: Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu”

Recomandat de: Europa FM

Partener media național: AGERPRES

Partener de monitorizare: mediaTRUST