Satu Mare | Caravana TIFF 2019 | TIFF

Satu Mare | Caravana TIFF 2019

17.07.2019 19:11

Cea de-a 10-a ediție a Caravanei filmelor TIFF ajunge în Satu Mare în weekend-ul 20-21 iulie cu două seri de filme în aer liber și voie bună, organizate la Pasajul Corneliu Coposu, de la ora 21:45. Prima seară de proiecții le aduce spectatorilor pe marele ecran pelicula Parking, povestea de dragoste care a cucreit România. Duminică seara sătmărenii sunt așteptați pentru a urmări unul dintre cele mai apreciate filme ale ultimului an, comedia Omul care l-a ucis pe Don Quijote / The Man Who Killed Don Quixote. Intrarea este liberă!

Program Satu Mare | Pasajul Corneliu Coposu, 21.45

Sâmbătă, 20 iulie

Parking

r. Tudor Giurgiu | România, 110’

Cu: Mihai Smarandache,  Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, Carmen Florescu

Filmul, inspirat de bestseller-ul „Apropierea”, spune povestea lui Adrian (Mihai Smarandache), un poet care emigrează ilegal în Spania anului 2002 și care se angajează paznic de noapte într-un parc auto condus de Rafael (Luis Bermejo). Viața lui Adrian se schimbă pentru totdeauna în timpul nopții de San Juan (Noaptea de Sânziene), când o întâlnește pe Maria (Belén Cuesta), chitaristă într-o trupă de jazz.

 

Duminică, 21 iulie

Omul care l-a ucis pe Don Quijote / The Man Who Killed Don Quixote

r. Terry Gilliam | Spania, Belgia, Franța, Portugalia, Marea Britanie, 132’

Cu: Adam Driver, Stellan Skarsgård, Olga Kurylenko, Jonathan Pryce, Joana Ribeiro

Toby, un publicitar cinic, este prins subit în fanteziile unui bătrân cizmar spaniol care se crede Don Quijote. De-a lungul aventurilor suprarealiste și deosebit de comice pe care ajung să le trăiască împreună, Toby începe să nu mai distingă între vis și realitate. Totuși, va fi nevoit să-și asume efectele tragice pe care un film regizat de el în tinerețe le-a avut asupra unui mic sat spaniol.