Timișoara | Caravana TIFF 2019 | TIFF

Timișoara | Caravana TIFF 2019

17.07.2019 19:14

Caravana TIFF, ajunsă anul acesta la cea de-a 10-a ediție, revine la Timișoara, între 23 – 28 iulie, cu 6 filme proiectate în festivaluri internaționale și apreciate în întreaga lume. Publicul cinefil le va putea urmări în aer liber, în Grădina de Vară Capitol, unde proiecțiile vor începe seară de seară de la ora 21:45. Iubitorii de film vor avea acces gratuit la toate evenimentele incluse în program.

Program | Grădina de vară Capitol | 21:45

Marți, 23 iulie

Cold War

r. Pawel Pawlikowski | Polonia, Franţa, Marea Britanie, 88'

Cu: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Agata Kulesza, Borys Szyc

În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-Al Doilea Război Mondial, și Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună.

Miercuri, 24 iulie

Secretul fericirii

r. Vlad Zamfirescu| România, 90'

Într-o seară între prieteni, Tom îşi împinge soţia şi amicul în situaţii mai mult decât absurde, căutând să-i facă să dezvăluie secrete bine păzite. Astfel, cei doi prieteni descoperă că fericirea cuiva este posibilă doar dacă altcineva este nefericit. Pentru că resursele de fericire sunt limitate.

Joi, 25 iulie

Leto / O vară rock’n’roll

r. Kirill Serebrennikov | Rusia, Franța, 126'

Cu: Teo Yoo, Roman Bilyk, Irina Starshenbaum

Biografie a legendarei trupe Kino expusă cu forță și entuziasm, filmul vorbește despre protest, libertate și rezistență prin muzică. Un mix poetic de dragoste și tinerețe, filmul evocă parcursul unei legende a rock-ului sovietic din anii '80, Viktor Toi (Teo Yoo), realizând astfel un portret de excepție a scenei rock underground din Leningradul acelor ani.

Vineri, 26 iulie

Amanda

r. Mikhaël Hers | Franța, 107'

Cu: Vincent Lacoste, Isaure Multrier, Stacy Martin, Ophélia Kolb

La 24 de ani, David (Vincent Lacoste) duce o viață boemă în Parisul zilelor noastre. Cursul lucrurilor se schimbă brusc în momentul în care sora lui moare într-un atentat terorist, iar David o ia în grijă pe Amanda, nepoata sa de 7 ani. Lăsând în urmă tragicul eveniment, cei doi construiesc o relație luminoasă, plină de tandrețe, în care fiecare dintre ei învață să devină mai bun pe măsura trecerii timpului.

Sâmbătă, 27 iulie

Parking

r. Tudor Giurgiu | România, 110’

Cu: Mihai Smarandache,  Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, Carmen Florescu

Filmul, inspirat de bestseller-ul „Apropierea”, spune povestea lui Adrian (Mihai Smarandache), un poet care emigrează ilegal în Spania anului 2002 și care se angajează paznic de noapte într-un parc auto condus de Rafael (Luis Bermejo). Viața lui Adrian se schimbă pentru totdeauna în timpul nopții de San Juan (Noaptea de Sânziene), când o întâlnește pe Maria (Belén Cuesta), chitaristă într-o trupă de jazz.

Duminică, 28 iulie

Doubles vies

r. Olivier Assayas | Franța, 108'

Cu: Juliette Binoche, Guillaume Canet

Pare aproape imposibil să regăsești în același film referințe la Star Wars, Taylor Swift și ideile filosofice ale lui Theodor Adorno, dar Assayas reușește strălucit acest lucru.

Povestea este a unui editor de succes, silit să se adapteze la era digitală, în care cărțile nu mai există fizic, ideea de cuplu este foarte flexibilă, iar viața în sine pare să se modeleze zilnic în funcție de social media.