Zăbala | Caravana TIFF 2019 | TIFF

Zăbala | Caravana TIFF 2019

14.08.2019 12:13

Caravana Filmelor TIFF revine în județul Covasna, în comuna Zăbala, pe 20 și 21 august, la Domeniile Mikes. Cinefilii sunt așteptați de la 21:30 la două seri de cinema în aer liber, într-o atmosferă autentică. Proiecțiile în aer liber vor începe de la 21:30, iar prețul unui bilet este de 18 lei.

Program | Zabola Estate (Domeniile Mikes), 21.30

Marți, 20 august

Parking

r. Tudor Giurgiu | România, 110’

Cu: Mihai Smarandache,  Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, Carmen Florescu

Filmul, inspirat de bestseller-ul „Apropierea”, spune povestea lui Adrian (Mihai Smarandache), un poet care emigrează ilegal în Spania anului 2002 și care se angajează paznic de noapte într-un parc auto condus de Rafael (Luis Bermejo). Viața lui Adrian se schimbă pentru totdeauna în timpul nopții de San Juan (Noaptea de Sânziene), când o întâlnește pe Maria (Belén Cuesta), chitaristă într-o trupă de jazz.

Miercuri, 21 august

Lajkó: țigan în cosmos / Lajkó: Cigány az űrben

r. Balázs Lengyel | Ungaria, Rusia, 90’

Cu: Tamás Keresztes, József Gyabronka, Tibor Pálffy, Zétény Varga, Athina Papadimitriu

La începutul anului 1957 URSS se decide să aleagă, din tot blocul socialist, Ungaria pentru șansa de a participa la selecția primului cosmonaut al lumii, care urmează să fie și primul om în spațiu. Tovarășul Karmazsin Jenő, președintele Cooperativei “Nămol Roșu” din Kunmadaras cunoaște cine ar putea fi candidatul ideal pentru călătoria cea mare: Serbán Lajos, adică Lajkó, cum îi spune toată lumea, care este fascinat de stele încă de când era copil mic.

Când este selectat pentru călătoria în spațiu, Lajkó încă nici nu bănuiește că adeverirea visului său nu e deloc la voia întâmplării.