Caravana TIFF Unlimited vine la Satu Mare între 18 și 20 iunie | TIFF

Caravana TIFF Unlimited vine la Satu Mare între 18 și 20 iunie

15.06.2021 10:40

Caravana TIFF Unlimited vine la Satu Mare, între 18 și 20 iunie 2021, pentru trei seri de cinema în aer liber, în Pasajul Corneliu Coposu. Șase producții recente vor fi proiectate pentru spectatorii din Satu Mare, printre care și multi-premiatul Colectiv, primul lungmetraj românesc nominalizat la Oscar, Poate mai trăiesc și azi, noul film al lui Tudor Jurgiu, Bucureștiul văzut de sus, o istorie emoționantă în care cântăreața Marina Voica are rolul principal, sau Eden, povestea neobișnuită a unei tinere nevoite să trăiască în izolare totală.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Masca va fi obligatorie pe durata proiecției.

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat în parteneriat cu Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și ajunge anul acesta la a 12-a ediție. Platforma de streaming a festivalului, TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro) a fost lansată în 2019 și cuprinde o selecție importantă de filme independente, premiate, semnate de cineaști de renume.

Satu Mare | Pasajul Corneliu Coposu

18 – 20 iunie | 21:30

Vineri, 18 iunie

Kaimos, r. Sarra Tsorakidis | România, 27’

Cu: Maria Popistașu, Victoria Cociaș, Adrian Ciglenean

După mai mulți ani petrecuți în străinătate, Eli vine acasă pentru incinerarea mamei. Reuniunea de familie scoate la iveală neînțelegeri vechi.

Poate mai trăiesc și azi, r. Tudor Jurgiu | România, 73’

Cu: Nicoleta Hâncu, Bogdan Nechifor

Seduși de ideea unei iubiri perfecte, ca-n filme și cărți, doi tineri își propun s-o trăiască pe pielea lor, fără să știe distanța dintre așteptări și realitate.

Sâmbătă, 19 iunie

Bucureștiul văzut de sus, r. Andrei Răuțu | România, 17’

Cu: Marina Voica, Ștefan Iancu, Elvira Deatcu

O bunică simpatică trebuie să își părăsească locuința fiindcă familia ei nu mai este capabilă să o îngrijească. Pe drumul înspre azil, o umbră de vinovăție începe să acopere ziua însorită.

Eden, r. Ágnes Kocsis | Ungaria, 153’

Cu: Lana Barić, Daan Stuyven, Lóránt Bocskor-Salló, Maya Roberti

Eva este alergică la tot felul de substanțe chimice, la unde radio și la câmpuri electrice, fiind forțată să trăiască în izolare totală. Singurele ființe cu care intră în contact sunt fratele ei și doctorii care o supun la diverse experimente. Într-o zi, un psihiatru își propune să cerceteze dacă boala ei este una reală sau imaginară. Oare iubirea o poate salva?

Premiera mondială la Festivalul de la Rotterdam, 2020.

Duminică, 20 iunie

Corigent, r. George ve Gänæaard | România, 15’

Cu: Ela Ionescu, Cezar Antal

Un fiu are rezultate proaste la testul de biologie, iar tatăl lui vrea să-l ajute.

 

Colectiv, r. Alexander Nanau | România, 109’

Cu: Vlad Voiculescu, Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Răzvan Luțac, Camelia Roiu, Tedy Ursuleanu

În 2015, incendiul de la clubul bucureştean Colectiv se soldează cu 27 de morţi şi 180 de răniţi. În spitale, cei internaţi cu arsuri încep să moară, deşi starea lor nu era atât de gravă. Dezvăluirile făcute de un medic unei echipe de jurnalişti vor duce la o investigaţie ce arată o imensă fraudă în sistemul medical. Şi când guvernul numeşte un nou ministru al sănătăţii, acesta oferă acces total în eforturile sale de a reforma sistemul medical corupt.

Peste 70 de premii și nominalizări; nominalizat la Oscar și BAFTA 2021, Premiul LUX al Parlamentului European, Cel mai bun documentar la Premiile Academiei Europene de Film

***

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat de Asociaţia Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Cu sprijinul: Primăriei Municipiului Satu Mare, Centrului Cultural „G. M. Zamfirescu”

Prezentat de: Banca Transilvania

Sponsor: Enel România

Partener de monitorizare: mediaTRUST